donderdag, juli 18, 2024
HomeSmartphoneiPhone 12-event: Wat kunnen we allemaal verwachten?

iPhone 12-event: Wat kunnen we allemaal verwachten?

Apple organiseert op 13 oktober om 19:00 uur Nederlandse tijd een speciale evenement om onder meer de iPhone 12 aan te kondigen. De grote vraag is natuurlijk wat kunnen we allemaal van het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino verwachten?

iPhone 12-event

De focus van Apple zal natuurlijk op de langverwachte iPhone 12 liggen, maar naast vier nieuwe iPhones verwachten we dat het Amerikaanse bedrijf meer in petto heeft.

Apple zou dit jaar maar liefst vier nieuwe iPhones willen lanceren;

  • iPhone 12 Mini – 5,4-inch OLED scherm
  • iPhone 12 – 6,1-inch OLED scherm
  • iPhone 12 Pro – 6,1-inch OLED scherm
  • iPhone 12 Pro Max – 6,7-inch OLED scherm
iPhone 12

Van de drie afmetingen is er maar één bekende, namelijk de 6,1-inch. Dat is het schermformaat van de iPhone 11. De iPhones hebben tot heden nog geen 5,4-inch of een 6,7-inch scherm gekregen.

Een veelgehoorde klacht van de iPhone 11 en de iPhone XR was dat veel mensen een kleinere iPhone willen en dan zijn aangewezen op de veel duurdere Pro-modellen. Die bevat dan weer functies die sommige gebruikers niet nodig hebben.

Met de 5,4-inch iPhone 12 lost Apple dit probleem op. Wie toch iets groters wil hebben kan gaan voor de 6,1-inch iPhone 12. Beide modellen zullen veel goedkoper worden dan de iPhone 12 en de iPhone 12 Pro Max.

A14-Bionic chip

Normaal gesproken introduceert Apple zijn gloednieuwe chips tijdens de onthulling van een nieuwe iPhone. Gezien deze een vertraging heeft opgelopen is het dit jaar de eer aan de iPad Air 2020.

A14-Bionic chip

De nieuwe Apple A14-chip is volgens het Amerikaanse bedrijf 40 procent sneller dan de huidige chips. Met de 4-core GPU, de 16-core Neural Engine en de gloednieuwe machine-learning accelerators, hebben we zonder twijfel kennisgemaakt met de processor die in de iPhone 12 zal zitten.

Design

Volgens de laatste geruchten kiest Apple er dit jaar voor om in elk geval twee van de vier nieuwe iPhones van een nieuw ontwerp te voorzien. De iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max zou een iPad Pro-achtige ontwerp krijgen. Dat betekent vierkante roestvrijstaal randen met voor- en achterop glas.

De iPhone 12 Mini en de reguliere iPhone 12 zouden het ontwerp van de huidige iPhone 11 behouden.

Camera’s

De iPhone 12 Pro en 12 Pro Max zou over drie camera’s beschikken. Hoogstwaarschijnlijk worden deze smartphones ook voorzien van een LiDAR-sensor voor betere diepteregistratie, waarmee portretfoto’s en augmented reality verbeterd worden. De iPad Pro 2020 beschikt al over zo’n sensor.

Deze LiDAR Scanner verwachten we alleen bij de duurdere modellen, dus niet bij iPhone 12 en de iPhone 12 Mini.

Verbeterde Face ID

Je gezicht wordt sneller herkend. Apple heeft namelijk Face ID verbeterd op de nieuwe iPhones. Apple zou hierbij gebruik hebben gemaakt van het zogenaamde dynamic zonin-algoritme.

iPhone 12 Mini kleinere notch

De notch van de iPhone 12 wordt iets kleiner. Om dit voor elkaar te krijgen heeft Apple de onderdelen van de TrueDepth-camera anders gerangschikt, waardoor ze nu dichter bij elkaar zitten.

Geen oplader en oortjes

Apple maakte vorig maand bekend dat de nieuwe Apple Watch Series 6 zonder oplader wordt geleverd. Dit zou volgens Apple slechts zijn voor het milieu en de meeste mensen meerdere opladers in huis zouden hebben.

De kans is groot dat Apple deze trucje ook bij de iPhone 12 gaat flikken. Naast het ontbreken van de oplader zou Apple ook geen oortjes meer leveren.

Wel wordt de iPhone 12 geleverd met een stroomkabel, die ditmaal is gevlochten. Dit maakt hem steviger en flexibeler dan gebruikelijke snoeren.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments