vrijdag 19 april 2024
HomeTabletApple kondigt iPad Air 2020 aan met Touch ID in powerknop

Apple kondigt iPad Air 2020 aan met Touch ID in powerknop

Tijdens het Apple-event heeft het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino naast de Apple Watch Series 6, de Apple Watch SE en de iPad 2020 ook de iPad Air 2020 aangekondigd. De nieuwe iPad Air heeft een geheel nieuwe design gekregen. Dat is echter nog niet alles!

iPad Air 2020

De vierde generatie iPad Air is de eerste iPad zonder een thuisknop, maar wel met Touch ID. Apple heeft de nieuwe Touch ID-sensor verwerkt in de powerknop, rechtsboven op de iPad.

Het design van de iPad Air 2020 is compleet vernieuwd. Het model is geïnspireerd op de 11-inch iPad Pro. De aluminium randen zijn hoekiger en de Lightning-aansluiting heeft plaatsgemaakt voor USB-C.

iPad Air 2020 Touch ID

Onder de motorkap beschikt de iPad Air 4 over de gloednieuwe Apple A14-chip. Deze is volgens Apple zo’n 40 procent sneller dan de processor van de huidige iPad Air. Ook de nieuwe 16-core Neural Engine zorgt voor betere prestaties, tot 70% snellere machine learning.

De nieuwe iPad beschikt over een 10,9-inch Liquid Retina-display. In tegenstelling tot de iPad Pro heeft de iPad Air een enkele camera en is ProMotion niet beschikbaar. Deze features blijven voorlopig exclusief voor de iPad Pro.

Prijs en release

De nieuwe iPad Air 2020 is vanaf oktober verkrijgbaar. De nieuwe tablet is verkrijgbaar in een 64GB-versie voor 669 euro en voor de 256GB-versie dient men 839 euro af te tikken.

Naast de standaard kleuren spacegrijs, zilver en roségoud is de nieuwe iPad Air ook verkrijgbaar in de nieuwe kleuren groen en hemelsblauw.

Dit vind je misschien ook leuk

Het laatste technieuws