woensdag, juli 24, 2024
HomeGadgetsApple kondigt Apple Watch Series 6 aan

Apple kondigt Apple Watch Series 6 aan

Apple heeft gisteravond naast de iPad 2020 en de iPad Air 2020 ook twee nieuwe smartwatches aangekondigd; de Apple Watch Series 6 en de Apple Watch SE. De Series 6 wordt het nieuwe topmodel en met de Watch SE wil het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino waarschijnlijk de concurrentie aangaan met goedkopere smartwatches.

Apple Watch Series 6

De nieuwe Apple Watch Series 6 behoudt hetzelfde design als zijn voorganger. De vernieuwing zit hem meer in nieuwe en krachtigere hardware, nieuwe functies, verkrijgbaar in nieuwe kleuren en nieuwe bandjes.

Prijs en release

De nieuwe smartwatch is verkrijgbaar in twee formaten. De 40mm-versie is verkrijgbaar vanaf 429 euro en voor de 44mm-versie dient men minimaal 459 euro af te tikken. De Watch Series 6 is vanaf nu te pre-orderen en zal vanaf vrijdag 18 september uitgeleverd worden.

De belangrijkste nieuwe functie is de mogelijkheid om je zuurstofgehalte in je bloed te meten. Het duurt slechts 15 seconden om een scan te maken. Zodra de waarde van je zuurstofgehalte onder de niveau daalt krijg je een waarschuwing. Dit kan een belangrijke indicatie zijn voor hartproblemen. Bij een gezond persoon is de zuurstofgehalte 95% of hoger.

Apple Watch Series 6 Bloedzuurstofmeter

Apple S6-processor

Onder de motorkap beschikt de Apple Watch Series 6 over een Apple S6-processor. Deze is gebaseerd op de Apple A13 Bionic-chip uit de iPhone 11. Apps zouden dankzij de nieuwe chip tot 20 procent sneller moeten starten. De batterijduur blijft hangen op 18 uur.

Verder krijgt de nieuwe Series 6 smartwatch een Familie-functie voor gezinnen en een speciale Fitness-app. De eerste drie maanden is de dienst gratis te gebruiken, daarna dient men een abonnement af te sluiten.

Naast de gebruikelijke kleuren spacegrijs en zilver is de Apple Watch nu ook in de kleuren blauw en rood verkrijgbaar. Overige kleuren die zijn aangekondigd zijn niet verkrijgbaar in Nederland.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments