vrijdag 19 april 2024
HomeSmartphoneReizen en een smartphone abonnement; hoe is dat te combineren? 

Reizen en een smartphone abonnement; hoe is dat te combineren? 

Sommige dingen ontwikkelen zich heel erg snel, andere zaken juist traag en langzaam. Op het gebied van mobiele technologie en de internationale samenwerking hieromtrent lijkt dit allemaal nog vrij langzaam te gaan. Het is nog steeds een behoorlijke puzzel om veel op intercontinentaal reis te zijn en je belkosten enigszins overzichtelijk te houden. Er komen veel dilemma’s hierbij kijken. Welke dat onder andere zijn en hoe je ermee omgaat? Lees snel verder. 

Bereikbaar blijven 

Ondanks dat je veel in het buitenland bent, is het wel handig om één Nederlands nummer te houden waar je op bereikbaar bent en blijft. Niet alleen een geruststellende gedacht voor familie en vrienden, maar ook voor de officiële instanties is het goed om wel bereikbaar te zijn. Hoe je dit doet? Door gewoon je Nederlandse nummer te houden, en dit over te sluiten naar een goedkoop abonnement. Een goed voorbeeld hiervan is een alleen bellen sim only abonnement. Hiermee ben je altijd bereikbaar en kun je in Nederland en de EU gebruikmaken van jouw belminuten, maar betaal je verder niets te veel. Je kunt natuurlijk wel gebruik van internet maken, maar dan gewoon via een wifi netwerk. Iets wat vandaag de dag heel eenvoudig is en overal ter wereld beschikbaar. Pas wel altijd op met de betrouwbaarheid van het netwerk. Dat kan onderling nogal verschillen.  

Twee in één 

Wanneer je deze simkaart in een telefoon doet, kun je het beste voor een dual sim telefoon gaan. Hier kunnen twee simkaarten in, en kun je dus bij aankomst op de plek van bestemming een lokale simkaart kopen. Deze doe je in je telefoon en zo kun je dan gewoon communiceren tegen een lokaal tarief. Door deze twee in één te combineren hoef je geen dure, tweede telefoon te kopen. Lokaal zijn er altijd aanbieders beschikbaar die de ook de bevolking aldoor gebruikt. Informeer hiernaar en gebruik deze, dit kan je veel geld schelen. Het is ook goed om je te realiseren dat data en belminuten binnen de EU tegenwoordig niet meer voor een meertarief aangeboden mogen worden, dit moet altijd voor hetzelfde tarief dan in Nederland. Houd dit dus wel in het achterhoofd bij je keuze voor een abonnement. Ga je vaak intercontinentaal op reis? Dan is dus het goedkoopste abonnement de beste optie inclusief een lokale simkaart. Ben je in de EU actief? Dan is een iets prijziger, Nederlands abonnement vaak ook prima. 

Kortom, een sluitend antwoord op zo voordelig mogelijk reizen in combinatie met mobiele telefonie is nog niet te geven. Wel kun je een aantal stappen volgen die ervoor zorgen dat het een stukje voordeliger is en dat je in ieder geval niet met hoge onverwachte kosten komt te zitten. Toch is het wel altijd iets om scherp op te blijven, niet alleen op het gebruik en verbruik van data maar ook op de wifi netwerken die je gebruikt. Je zult niet de eerste zijn die slachtoffer wordt van kwaadwillenden wanneer je in het buitenland een willekeurig netwerk gebruikt. Pas hier dus ook altijd goed mee op! 

Dit vind je misschien ook leuk

Het laatste technieuws