zondag, juni 16, 2024
HomeComputerWebshop starten in een dag? Zo kan het!

Webshop starten in een dag? Zo kan het!

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het kan wel; een webshop starten in één dag. We zeggen er wel eerlijk bij, het gaat hierbij echt om het online starten van je winkel. Met de administratie is geen rekening gehouden en ook de inschrijving bij de KVK moet je zelf nog even regelen. Maar waar een wil is in een weg, en in zeer korte tijd kun jij je producten al verkopen. Hoe je dit doet? Dat lees je in dit blog. 

Snelle start 

Om een goede start te maken met je webshop is het belangrijk dat je een goede smartphone hebt. Hier vanaf kun je tegenwoordig namelijk al 90% van het werk doen. Een iPhone 15 kopen is dan een zeer slimme keuze. Dit is het nieuwste pareltje van Apple en is echt weer een stuk beter dan zijn voorgangers. Het unieke aan deze lancering van Apple is dat de iPhone 15 is voorzien van een 3D camera. Perfect voor het runnen van een online winkel want je kunt producten nog beter fotograferen dan voorheen. Dus om echt een goede start te maken met je webshop is het belangrijk in een goede smartphone te investeren. Eén met een snel besturingssysteem (IOS bij voorkeur), voldoende geheugen maar ook groot scherm. De iPhone 15 Ultra heeft dit allemaal zeker. En dit cadeautje aan jezelf, dat moet je je gewoon gunnen en ga je waarschijnlijk ook terugverdienen. En dan is het geen cadeau meer, maar een investering!

De beste online shop 

Dat een webshop per se in complexe programma’s als WordPress in combinatie met WooCommerce moeten worden gemaakt is echt een illusie. Ervan uitgaande dat jij al producten hebt die je wilt gaan verkopen, is het eenvoudig om een goede webbuilder te vinden. Er zijn gratis programma’s waar je zelf aan de slag kunt om een webshop te maken. Ga niet opnieuw het wiel uitvinden maar kies voor een mooi template, via bijvoorbeeld Shopify, Site.pro of CCV shop. Via sites als Canva.com kun je een logo ontwikkelen en deze kun je in de meeste webdesign programma’s eenvoudig implementeren. De naam bedenken, registreren en het domein claimen is wel heel belangrijk. Denk goed na waar je op gevonden wil worden en check of die naam nog beschikbaar is, in de extensie die jij wilt. Is bijvoorbeeld de extensie .nl al gebruikt? Kijk dan eens naar .com of .net, die zijn er vaak nog wel! Maar ook een domeinnaam aanvragen is tegenwoordig in een paar klikken gepiept, tenzij je een wat moeilijkere extensie gebruikt, bijvoorbeeld van een ver land. 

De branding 

Heb je een goede webbuilder gevonden en is je domeinnaam geregistreerd? Dan kun je beginnen met het vullen van je shop. Pas op met het gebruiken van online foto’s waar rechten op zitten. Beter kun je voor safe gaan en zelf foto’s maken. Kies hier altijd zeer kritisch de opties die jij mooi vindt en ga niet voor afgeraffelde opties. Daarom is de iPhone 15 een goed idee, daarmee weet je zeker dat de foto’s gaan lukken. Want ondanks dat je mooie en leuke teksten schrijft, uiteindelijk zijn het de foto’s die het in 90% van de gevallen doen bij de consument!

Het gaat misschien wel een lange dag worden, maar een webshop in een dag starten kan echt. Het is wel even aanpoten en er zullen wat open eindjes zijn. Maar laat je niet meer verleiden tot dure en complexe sites. Met alle innovaties van tegenwoordig kun je meer zelf dan je denkt. Succes! 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments