woensdag, juli 17, 2024
HomeGamingWil je een PlayStation 5 op de releasedatum?

Wil je een PlayStation 5 op de releasedatum?

Sony maakte op 16 september de prijs en de releasedatum van de PlayStation 5 bekend. De reguliere PlayStation 5 kost 499,99 euro en de PlayStation 5 Digital Edition gaat voor 399,99 euro over de toonbank. Beide consoles zijn vanaf 19 november verkrijgbaar in onder meer Nederland en België.

PlayStation 5

Tijdens het PlayStation 5 Showcase-event werd er geen enkel woord gerept over pre-orders. Vele zullen net als mij hebben gedacht dat er geen pre-order fase zou komen en dat we allemaal moesten wachten op 19 november.

Evenement begon om 22:00 uur Nederlandse tijd. Daarna heb ik nog wat geschreven over het event en vervolgens ben ik gaan slapen. De volgende ochtend was ik erg verbaasd en kwaad. De PS5 waar ik lang naar hebt uitgekeken was uitverkocht! Verschillende retailers begonnen de volgende ochtend om 08:30 uur de eerste pre-orders aan te nemen. Bij Bol.com was de gameconsole bijvoorbeeld binnen een half uur uitverkocht en bij Media Markt zelfs in een kwartier!

Dagelijks bezoek ik meerdere webshops om te checken of ik een exemplaar ergens kan bestellen. Eergisteren dacht ik geluk te hebben, want bij Wehkamp was hij te bestellen. Ik kon mijn ogen niet geloven. Direct gebeld en gechat om het te controleren. Volgens de twee medewerkers was het beschikbaar en zou het in het derde week van november geleverd worden. Ik heb direct twee exemplaren besteld en betaald. Later op de dag kwam ik verschillende berichten tegen op Twitter dat pre-orders niet doorgaan. De volgende dag kreeg ik een e-mail dat mijn bestelling geannuleerd was.

Sony heeft via Twitter excuses aangeboden voor het chaotische pre-orderproces. De komende dagen zou het Japanse bedrijf meer consoles beschikbaar stellen voor pre-orders. Retailers zouden het verder moeten communiceren met de klanten. Het zou me niets verbazen als ik straks weer wakker wordt en lees dat het weer overal uitverkocht is. Het is natuurlijk niet heel ongebruikelijk dat nieuwe consoles als warme broodjes over de toonbank gaan, maar communicatie doet wonderen.

Een PlayStation 5 op de releasedatum zal erg lastig worden, of beter gezegd onmogelijk! Dit is direct ook het antwoord op de titel van dit artikel. Ik bezoek elke ochtend de onderstaande webshops om te checken of ik ergens een pre-order kan plaatsen. Het liefst een levering dat dit jaar nog plaatsvindt. Sony als je dit leest, HELP ME!!!

PS5

PS5 Digital Edition

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments