woensdag, juli 24, 2024
HomeGamingAirsoft - virtuele shooters proberen... IRL!

Airsoft – virtuele shooters proberen… IRL!

Elke fan van virtuele shooters die urenlang Call of Duty of Far Cry heeft gespeeld, moet zeker airsoft proberen. Deze sport draait om schutters, georganiseerd in gebieden die er vaak uitzien alsof ze rechtstreeks uit een FPS/TPS-spel zijn gehaald. Je kunt zelfs zo ver gaan om te zeggen dat airsoft een shooter game is overgezet naar het echte leven, beter zelfs dan VR en spannender dan elk ander spel omdat de ervaringen veel realistischer zijn – je wordt immers een van de strijders!

Overeenkomsten tussen airsoft en videogames

Een airsoft shooter kan, net als een videogame, verschillende scenario’s bevatten, waarbij vaak militaire of special forces operaties worden nagespeeld, wat immers een van de populairste thema’s van videogames is. En net als in een videogame moet men bliksemsnelle reflexen, behendigheid en tactisch denken tonen. Anticipeer op de acties van de vijand en wees altijd waakzaam – de vijand kan van alle kanten aanvallen, wanneer je het het minst verwacht!

Bij airsoft staan twee teams tegenover elkaar met replica’s van vuurwapens – modellen op ware grootte die er zeer realistisch uitzien. Het aanbod airsoft guns omvat replica’s van echte vuurwapens, waarvan de virtuele equivalenten ook te vinden zijn in virtuele shooters, maar ook wapens uit cult Sci-Fi films of games.

Het hoofddoel van een airsoft shooter is het verslaan van de vijand. We kunnen ook zelf “sterven” en, afhankelijk van het spelscenario, respawnen op een vooraf ingesteld tijdstip.

Airsoft is een teamsport, dus het is erg belangrijk om een zekere mate van synergie en communicatie met de rest van de teamleden tot stand te brengen. Dit is ook een gemeenschappelijk kenmerk van airsoft en virtuele (multiplayer) schutters. Airsoft schermutselingen vinden meestal plaats in bossen of verlaten industriële of stedelijke structuren (fabrieken, pakhuizen, enz.). Zoals we zien, kunnen shooters dus een natuurlijke of meer industriële setting hebben – net als videogames.

Waarom zouden fans van videogames airsoft moeten proberen?

Airsoft is de perfecte sport voor alle fans van computerspellen – het is tenslotte hun levensechte tegenhanger! Het zorgt voor een veel grotere onderdompeling in de actie en dus voor een nog grotere adrenalinekick. Alles is echter, inclusief veel sterkere emoties. Zelfs de beste graphics kunnen echte spelgebieden en echte tegenstanders niet vervangen. Airsoft is een 5D-spel, omdat het niet alleen gepaard gaat met visuele en auditieve effecten, maar ook met de impact van “kogels” en de geuren van de omgeving, en soms zelfs de smaak van de grond, wanneer we over de grond kruipen om de tegenstander te verrassen.

Schieten uit een replica van een echt wapen is ook zeer vermakelijk, want het airsoft geweer ziet er niet alleen realistisch uit, maar imiteert vaak ook de werking van echte modellen. Mechanismen zoals Blow-Back, d.w.z. terugslag van de grendel, de noodzaak om een jachtgeweer te herladen, of de getrouw nagemaakte manier om munitie te laden – dit alles verhoogt het realisme van het airsoft spel tot een niveau dat nooit zal worden bereikt in een virtuele shooter. Dus, als je een gamer bent op zoek naar een geweldige adrenaline rush – airsoft is zeker de beste keuze!

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments