donderdag, juli 18, 2024
HomeGamingPlayStation 5 keldert in prijs door Xbox Series X

PlayStation 5 keldert in prijs door Xbox Series X

Dat de gloednieuwe Xbox Series X en de PlayStation 5 krachtige consoles zijn, staat buiten kijf. Wie straks als grote winnaar uit de bus zal komen is vooral afhankelijk van de prijskaartjes van de consoles.

Xbox Series X prijs

Zowel Microsoft als Sony zijn bereid tegen verlies hun consoles te verkopen. Maar hoe ver kunnen ze gaan? Afgelopen week maakte het Amerikaanse bedrijf uit Redmond de prijzen van de Xbox Series X en Xbox Series S bekend. De Series X heeft een adviesprijs van 499 euro en de Series S heeft een agressieve prijs van slechts 299 euro. Voor de prijs van een Nintendo Switch kun je straks al next-gen gamen op een Xbox.

PS5 prijs

Nu ligt de bal bij Sony. Het Japanse bedrijf heeft tot heden nog steeds niet de prijzen van de PS5 en de PlayStation 5 Digital Edition bekendgemaakt. Hoeveel verlies zal Sony nemen om de PS5 in elke woonkamer te krijgen?

Volgens bronnen van Gamereactor heeft Sony een crisisberaad gehad om de PS5 prijs te herzien en aan te passen. Een anonieme bron van de website laat weten dat de PS5 prijs aanzienlijk hoger zou zijn geweest totdat Microsoft de prijs van de Series X onthulde.

Naar verluidt wilde het Japanse bedrijf 599 euro vragen voor de PS5 met discdrive en 499 euro voor de digitale versie. Tijdens het crisisberaad is ervoor gekozen om de prijs met 100 euro te verlagen naar 499 euro en 399 euro, om zo dicht mogelijk bij de Xbox Series S prijs te komen.

Sony zelf heeft natuurlijk niets bevestigd. Woensdag 16 september om 22:00 uur Nederlandse tijd organiseert Sony een PS5 showcase. Naast verschillende games gaat Sony vermoedelijk de prijzen en de releasedatum van de PS5 en de PlayStation 5 Digital Edition bekendmaken.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments