Epic Games wilt Fortnite weer in App Store hebben

Fortnite ontwikkelaar Epic Games en Apple liggen inmiddels enkele weken met elkaar in de clinch. Apple verwijderde Fortnite uit zijn App Store, omdat Epic Games een eigen betaalsysteem inzette om de verplichte afdrachten aan Apple te omzeilen.

Fortnite

Epic Games heeft opnieuw geprobeerd om via een voorlopige voorziening tegen Apple Fortnite weer in de App Store te krijgen. Volgens de ontwikkelaar zou sinds de verwijdering van de game uit de App Store de dagelijkse iOS-spelers met maar liefst 60 procent zijn gedaald.

De volledige hoorzitting stond al gepland voor 28 september, maar Epic Games hoopt in ieder geval totdat een vonnis is bereikt Fortnite in de App Store te krijgen.

Een rechter oordeelde eerder al dat Apple de game niet hoefde te plaatsen in de App Store. De ontwikkelaar had volgens de rechter niet bewezen dat er financiële schade was aangericht en dat Epic er zelf strategisch voor koos om de overkomsten met Apple te schenden.

Epic Games zegt nu dat iOS het grootste platform voor Fortnite is met meer dan 116 miljoen geregistreerde spelers. Dat is bijna één derde van de 350 miljoen Fortnite-spelers. Zo’n 63 procent van de iOS-spelers zouden enkel het spel op een iPhone of iPad spelen. De ontwikkelaar is bang dat deze gebruikers nooit meer het spel zullen spellen.

Het laatste nieuws

PlayStation Plus 12 maanden v.a. 49,99 euro

Verschillende retailers zijn vandaag begonnen met speciale Playstation Plus deals. Zo is een 12 maanden Playstation Plus abonnement nu al verkrijgbaar vanaf 49,99 euro.

Nintendo Switch bundels en aanbiedingen

Als je van plan bent om binnenkort een Nintendo Switch bundel te kopen dan is het natuurlijk verstandig om eerst alle retailers met elkaar te...

PS4 Slim, PS4 Pro & PS4 bundels aanbiedingen

Als je van plan bent om binnenkort een splinternieuwe PS4 bundel te kopen dan is het natuurlijk altijd verstandig om het te vergelijken,...

PS4 + FIFA 21 bundels vanaf 339 euro

Voetballiefhebbers kunnen vanaf volgend maand weer aan de slag met een gloednieuwe FIFA-game, want dan ligt FIFA 21 in de winkelschappen voor...

Dagdeal: Ring Video Deurbel 2e gen. – van €99 voor €79,95

"You can ring my bèèè-èèè-èèèll, ring my bell" zong Anita Ward. Maar open doen? Ho, maar. Want soms heb je een lange dag gehad...

Gerelateerde artikelen