woensdag, juni 19, 2024
HomeAppsAantal iOS-spelers Fortnite met 60 procent gezakt

Aantal iOS-spelers Fortnite met 60 procent gezakt

Apple had enkele weken geleden Fortnite verwijderd uit de App Store, omdat ontwikkelaar Epic Games een eigen betaalsysteem inzette om de verplichte afdrachten aan Apple te omzeilen. Epic Games sleepte Apple voor de rechter en die bepaalde dat het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino Fortnite uit zijn App Store mag weren.

Fortnite vs Apple

In nieuwe rechtbankdocumenten die ontwikkelaar Epic Games vandaag heeft ingediend staat dat het aantal Fortnite-spelers dat het spel op een iPad, iPad of iPod touch speelt met maar liefst 60 procent is gedaald.

De ontwikkelaar keek bij de spelersdaling naar gamers die dagelijks actief zijn. Het cijfer illustreert hoeveel mensen het spel niet langer kunnen spelen. Als we Epic Games mogen geloven speelt 63 procent van de iOS-gamers uitsluitend op een iPhone, iPad of iPod touch.

Fortnite zou tot de verwijdering door meer dan 116 miljoen mensen zijn gedownload, die gezamenlijk 2,86 miljard uur speelden. Het is vooralsnog niet duidelijk hoeveel van hen nog actief de game spelen.

Apple eist 30 procent van alle in-app aankopen. Epic Games vindt dat te veel en zegt dat er alternatieven zouden moeten bestaan. Door een eigen betaalsysteem in de game te zetten, wilde de ontwikkelaar een juridisch geschil uitlokken. Direct nadat Apple Fortnite had verwijderd diende Epic Games meerdere rechtszaken in.

Epic Games probeert met een kort geding Fortnite weer in de App Store te krijgen totdat de rechter heeft geoordeeld.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments