vrijdag, juni 21, 2024
HomeInternetTwee besparingen die de gadgetfreak níet moet doen

Twee besparingen die de gadgetfreak níet moet doen

Twee besparingen die de gadgetfreak níet moet doen

Besparen, besparen, besparen… We horen tegenwoordig bijna niks anders meer. Dit komt natuurlijk door de stijgende inflatie, lage spaarrentes en kosten die alleen maar oplopen. Van dure benzine tot enorm hoge prijzen in de supermarkt. Het één lijkt het ander feilloos op te volgen. Niet iets om vrolijk van te worden. Zeker niet voor de liefhebber van tech en gadgets. Want dat dit een gave hobby en liefhebberij is, dat weet iedereen. Dat dit geen goedkope investeringen zijn, dat weet óók iedereen. Daarom zien wij dat er de laatste jaren veel liefhebbers van technologie zijn die de hand op de knip houden. Geheel logisch en aan te raden, maar toch zijn er zaken waarvan wij aanraden niet op te beknibbelen. Enerzijds omdat je hiermee echt je eigen plezier beperkt. Anderzijds omdat het gewoon geen slimme bezuiniging is. Welke zaken jij niet op moet gaan bezuinigen, ondanks dat we in dure tijden leven? Wij zetten ze op een rijtje. 

Internet thuis

Goed internet thuis is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Niet omdat we tegenwoordig online tv kijken, series streamen en online sporten. Nee, vooral omdat we ook massaal thuis werken. Niets is zo slecht voor je positie in een vergadering wanneer je slecht te verstaan bent tijdens een online vergadering. Daarnaast vinden wij het als gadgetfreak natuurlijk ook gewoon bloedirritant wanneer we internet hebben wat hapert. Zie deze investering dan ook als een zakelijke investering, een werkelijke investering in je carrière. Ga altijd voor een gedegen provider zoals T-mobile met een betrouwbaar netwerk, goede klantenservice en topproducten. Een zekerheid waar je niet zonder kunt vandaag de dag. 

De basis

Natuurlijk zijn een Google Home, slimme verlichting en thermostaat niet altijd nodig. Wat wel écht nodig is, is een goed werkende smartphone én laptop. Dit is immers de basis voor de rest. Hierin investeren is dan ook altijd aan te raden. Ga voor een smartphone van een bekend merk zoals iPhone of Samsung en datzelfde geldt voor de aanschaf van een laptop. Kies daarbij voor een merk als Dell of HP en daarnaast voor een recente versie. Dit zorgt ervoor dat de laatste software updates beschikbaar zijn en kunnen worden toegevoegd, zo kun jij jaren vooruit en waar nodig nieuwe gadgets toevoegen. In deze politiek spannende tijden wordt afgeraden om een telefoon of laptop van een Chinees merk te kopen, let hier goed op.

Kortom, in dure tijden is het beter om bewuste keuzes te maken en te investeren in écht goede producten. Ga niet voor een goedkope tablet of smartphone om verder allerlei minder noodzakelijke gadgets te kopen. Ga liever voor iets minder van betere kwaliteit. Maar vergeet hier nooit bij de basis te leggen, uiteindelijk begint het ook voor de techliefhebbers met goed werkend internet. De maandelijkse kosten hiervoor wegen niet op tegen de frustratie van internet wat steeds hapert. Kijk ook meteen naar de combinatiedeals die je hierbij kunt afsluiten, in dat geval ben je vaak ook nog verrassend voordelig uit. Dit noemen ze de welbekende win-win situatie. 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments