donderdag, juli 18, 2024
HomeInternetDe grootste voordelen van een thuisstudie

De grootste voordelen van een thuisstudie

Jezelf regelmatig nieuwe vaardigheden aanleren kan nooit kwaad. In het bedrijfsleven komt dit namelijk maar al te goed van pas. Als jij graag nog verder wilt leren na je huidige studie of zelfs als je al aan het werk bent, is een thuisstudie zeker goed om te overwegen. Van een studie HBO integrale veiligheid tot een cursus die past bij jouw vakgebied: je hebt hierin mogelijkheden genoeg. De grootste voordelen van een thuisstudie? Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje!

Veel flexibiliteit

Een van de grootste voordelen van een thuisstudie is het feit dat het heel flexibel is. Je bepaalt namelijk vaak helemaal zelf wanneer, waar en hoe snel je studeert. Dat betekent dat het perfect te combineren is met een baan of hobby. Studeren vanuit je bank of bed: het kan allemaal. Je hebt niet te maken met reistijd, het is lekker digitaal en je kunt de studie helemaal op je eigen tempo doen. Ontzettend flexibel dus! 

Het staat goed op je cv

Wat ook een fijne bijkomstigheid is van het volgen van een thuisstudie, is dat dit goed staat op je cv. Of het nu gaat om een bachelor, master of gewoon een cursus: het is een pluspunt om toe te voegen aan je cv. Want hoe meer kennis en vaardigheden je hebt, hoe beter. Het toont wilskracht en discipline dat je door bent gaan leren via een thuisstudie en dit wordt zonder twijfel gewaardeerd door werkgevers. Het is dan ook zeker mogelijk dat je hierdoor sneller aan een toffe baan komt als je deze nog niet hebt of dat je de mogelijkheid hebt om door te groeien binnen een organisatie.

Het is goedkoper dan klassikale opleidingen

Een andere reden om te kiezen voor een thuisstudie, is omdat het goedkoper is dan een klassikale opleiding. Je hoeft geen dure boeken aan te schaffen omdat het allemaal digitaal gebeurt. Bovendien is het zo dat je niet te maken hebt met reiskosten, omdat je nergens naartoe hoeft te reizen. Dit is bij een klassikale opleiding vaak wel het geval en dit kan best in de kosten op gaan lopen.

Er is voor iedereen wat

Een voordeel van het volgen van een thuisstudie is ook dat er voor iedereen wel iets geschikt is. Waar je ook naar op zoek bent, de kans is groot dat je het vindt. Het aanbod in opleidingen en cursussen is enorm groot, waardoor er zonder twijfel iets voor je tussen zit. Of je nu op zoek bent naar een tech gerelateerde opleiding of liever een cursus volgt voor een ander vakgebied: je hebt keuze genoeg. Deze opleidingen en cursussen zijn er in allerlei soorten niveaus, waardoor het mogelijk is om te kiezen voor iets wat goed bij jouw niveau past. Benieuwd naar welke opleidingen of cursussen er allemaal beschikbaar zijn? Een bezoekje aan www.nti.nl biedt jou veel inspiratie. NTI heeft een mooi aanbod aan opleidingen en cursussen voor een thuisstudie, dus er zit sowieso wel iets bij dat aansluit bij jouw wensen.

Uiteraard zijn er nog meer voordelen van een thuisstudie te benoemen, dit zijn slechts wat voorbeelden. Als jij nog meer nieuwe kennis of vaardigheden op wilt doen maar niet zit te wachten op een klassikale opleiding of cursus, dan is een thuisstudie voor jou ideaal!

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments