woensdag, juli 24, 2024
HomeComputerApple MacBook Pro M1 (2020) - Review

Apple MacBook Pro M1 (2020) – Review

De 2020-versie van de Apple MacBook Pro bevat een M1-chip en komt in veel verschillende configuratie. Het model waar wij deze review over schrijven is de 16GB/256GB Apple M1 Space Gray, die niet voor niets als beste laptop benoemd door verschillende magazines.

Wij verklappen alvast, hij is stukken beter dan de 2019.

Scherm

Het scherm van de 2020 MacBook Pro is prachtig. Hij heeft redelijk dunne schermranden en een goede resolutie. Kleuren worden mooi getoond en hij bevat een goed contrast. Voor beide werkdoeleinden en het kijken van een film of serie is deze meer dan geschikt.

Processor / videokaart

Deze laptop maakt geen gebruik meer van een aparte videokaart en processor, aangezien hij beschikt over de Apple M1-chip. Vergeleken met vergelijkbare Intel-processoren en Nvidia videokaarten, zijn de MacBooks met M1-chip geweldige value for money.

Met de M1-chip is het mogelijk om zware applicaties te draaien, zoals Final Cut Pro 10, Adobe After Effects en soortgelijke software. Door deze krachtige specs raakt hij niet snel oververhit, wat een groot voordeel is.

Batterij

Toen de M1-chip werd gepresenteerd vertelde Apple dat hij maar 25% van de batterij gebruikt ten opzichte van de snelste computers met soortgelijke specs. Dit is waarom veel gebruikers deze MacBook Pro kiezen; vanwege zijn uitstekende batterijduur.

MacBook Pro 2020 Batterij

In de bovenstaande afbeelding is de batterijduur van de M1 MacBook Pro (2020) te zien met modellen van voorgaande jaren. Zo gaat hij tijdens het browsen van websites en afspelen van video’s ruim 4 uur langer mee dan het model van 2019.

Toetsenbord

Het toetsenbord van deze MacBook is érg fijn. Er zit een kleine ruimte tussen de toetsen, waardoor u niet snel meer de verkeerde toets in drukt. Hij beschikt alleen niet over een numpad, maar dat hebben de meeste laptops tegenwoordig toch niet meer.

Touch bar

De touch bar voegt een aantal extra touch-based controls toe aan uw Macbook. Per programma dat u open hebt, en de touch bar ondersteunt, zult u opties zien verschijnen op de touch bar. Zo kunt u gemakkelijk gebruik maken van bijvoorbeeld sneltoetsen en functies die specifiek horen bij het geopende programma.

Prijs

Als we kijken naar de prijs van dit model, dan zijn wij erg te spreken. Vanaf ongeveer €1300 heeft u al een instapmodel van de 2020 MacBook Pro (M1). Mocht u gaan voor de wat duurdere modellen, dan is hieronder een kort overzicht:

  • 16 GB RAM / 256 GB SSD – €1669
  • 16 GB RAM / 512 GB SSD – €1859
  • 8 GB RAM / 256 GB SSD – €1289
  • 8 GB RAM / 512 GB SSD – €1479

Zoals u ziet zijn er veel verschillende configuraties mogelijk, waardoor u er één kunt kiezen die het beste bij u past.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments