zaterdag, juni 15, 2024
HomeGamingSony haalt PlayStation 5 uit elkaar

Sony haalt PlayStation 5 uit elkaar

Over een kleine vijf weken is het dan eindelijk zover, want dan wordt de PlayStation 5 officieel gelanceerd. Heb jij ook de PlayStation 5-pre-order periode gemist? Welkom bij de club! Helaas ben je niet de enige. De PlayStation 5 was namelijk al uitverkocht voordat het officieel verkocht mocht worden.

PlayStation 5

Sony had zijn excuses aangeboden voor het chaotische pre-orderproces en beloofde nieuwe voorraad beschikbaar te stellen voor pre-orders. Verschillende Amerikaanse retailers hebben al nieuwe voorraad gekregen, maar hier in Nederland en België hebben wij niets gehoord of gezien. Het is natuurlijk niet heel ongebruikelijk dat nieuwe consoles als warme broodjes over de toonbank gaan, maar communicatie doet wonderen.

PlayStation 5 teardown

PS5 teardown

Om ons allen in spanning te houden heeft het Japanse bedrijf een zogeheten teardown video van de PlayStation 5 gepubliceerd. In de onderstaande video haalt Masayasu Ito de PS5 helemaal uit elkaar.

De PS5 beschikt over een 120mm ventilator die 45mm dik is en van twee kanten lucht aanzuigt. De soc is voorzien van liquid metal-koelpasta. De console heeft inkepingen waar stof wordt opgevangen, volgens het Japanse bedrijf kan men het stof verwijderen door die gaten te stofzuigen.

Om bij het moederbord te kunnen komen moeten er stickers en schroeven verwijderd worden. Daarmee vervalt de garantie. Om vibraties te voorkomen heeft Sony de blu-raydrive voorzien van een metalen afdekking en dempend materiaal.

De video is helaas in het Japans, maar je kan YouTube ondertiteling aanzetten om alles te volgen. Let wel op dat je dit straks niet doet bij je eigen console, je verliest namelijk je garantie.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments