maandag, juni 24, 2024
HomeGamingSony toont PlayStation 5 gebruikersinterface

Sony toont PlayStation 5 gebruikersinterface

We weten inmiddels een hoop details van de PlayStation 5, maar de gebruikersinterface van de next-gen console werd tot heden nooit eerder getoond. Burger King plaatste gisteren al een teaser op Twitter naar de onthulling van de PS5 User Interface. Het is dan nu eindelijk zover!

PlayStation 5 gebruikersinterface

Sony heeft een uitgebreid video uitgebracht waarin we de gebruikersinterface van de PlayStation 5 voor het eerst zien. Het Japanse bedrijf heeft het interface helemaal van de grond af opnieuw opgebouwd en geoptimaliseerd voor 4k-beeldschermen, met ondersteuning voor HDR.

Via het Control Center krijg je direct toegang tot zo’n beetje alles wat je nodig hebt. Een speler kan het Control Center altijd vanaf de DualSense-controller oproepen zonder het spel te hoeven verlaten en krijgt daarmee toegang tot de belangrijkste functies, zoals de instellingen voor de microfoon en controller en een blik op wie er allemaal online zijn.

Het Control Center biedt verder een op kaarten gebaseerde interface voor opties voor games. Zo kan je bijvoorbeeld nieuws over de betreffende game en de gemaakte screenshots zien. Een ander nieuwe feature is Activities. Ook deze worden gepresenteerd als kaarten in het Control Center. Dit stelt je in staat om nieuwe gameplay mogelijkheden te ontdekken, terug te gaan naar dingen die je eventueel hebt gemist, direct naar specifieke levels of uitdagingen te gaan en meer.

Nieuwsgierig? Bekijk dan het onderstaande video:

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments