woensdag, juni 19, 2024
HomeAppsRechter uit kritiek op Epic Games tijdens Fortnite zitting met Apple

Rechter uit kritiek op Epic Games tijdens Fortnite zitting met Apple

Apple verwijderde eind augustus Fortnite uit zijn App Store, nadat ontwikkelaar Epic Games een eigen betaalsysteem inzette om de verplichte afdrachten te omzeilen. De ontwikkelaar doet er alles aan om de game weer in de App Store te krijgen.

Epic Games vs Apple

Rechter Yvonne Gonzalez Rogers heeft zich maandag tijdens een virtuele zitting kritisch uitgesproken tegenover Epic Games. De rechter bepaalde wederom dat Apple Fortnite niet hoefde terug te plaatsen in de App Store.

“Het is heel simpel; jullie wisten dat directe betalingen niet mochten en jullie deden het toch. Er zijn mensen die jullie als helden zien voor wat jullie deden, maar het blijft oneerlijk”, aldus de rechter.

De ontwikkelaar liet weten bewust de regels te hebben gebroken. Epic vindt de commissie van 30 procent te hoog. Apple heeft volgens de ontwikkelaar een monopoliepositie waardoor ontwikkelaars er niet onderuit komen.

“Afgeschermde platforms als deze bestaan al decennia. Nintendo, Sony en Microsoft hebben het ook. Je vraagt me om te negeren hoe de industrie werkt”, aldus de rechter.

Miljoenen iOS-gebruikers zouden getroffen zijn door de beslissing van Apple om Fortnite uit de App Store te verwijderen. De rechter is van mening dat gamers voldoende andere opties hebben waarop Fortnite gespeeld kan worden.

Rechter Yvonne Gonzalez Rogers verwacht dat de rechtszaak tussen Apple en Epic Games op zijn vroegst in juli 2021 kan plaatsvinden. De rechter zei tijdens de zitting dat het goed zou zijn als een jury zich over de zaak zou buigen.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments