donderdag, juli 18, 2024
HomeGamingPS5-games krijgen adviesprijs van 79,99 euro

PS5-games krijgen adviesprijs van 79,99 euro

Yoshio Osaki, topman van marktanalysebureau IDG Consulting, zei het al in juli; next-gen games worden duurder. De beste man verwachtte dat games gemiddeld 10 euro duurder gaan worden.

PS5-games

Waar films en muziek steeds duurder worden, is de prijs van games al lang hetzelfde. Wel bevatten games tegenwoordig dlc’s en in-game aankopen waar de ontwikkelaars veel geld aan verdienen.

Uitgever Take-Two was de eerste die een hogere prijs vroeg voor zijn next-gen games, nu volgt Sony dat voorbeeld. Het Japanse bedrijf laat via het PlayStation Blog weten dat volwaardige PS5-games een nieuwe adviesprijs van 79,99 euro kennen.

Nu de kogel door de kerk is het een kwestie van tijd dat alle andere uitgevers hun PlayStation 5-games gaan verkopen voor 79,99 euro.

De prijsverhoging zou het gevolgd zijn van steeds hoger wordende ontwikkelkosten. Games worden steeds langer, grootser en realistischer. De kosten zouden in de afgelopen jaren met 200 tot 300 procent gestegen zijn. Het is dus volgens de analist meer dan logisch dat er een prijsverhoging aan zit te komen.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments