dinsdag, juni 18, 2024
HomeGamingGames worden gemiddeld 10 euro duurder

Games worden gemiddeld 10 euro duurder

Games kosten al sinds 2005 een euro of zestig, maar dat gaat binnenkort veranderen. Waar films en muziek steeds duurder worden, is de prijs van games al lang hetzelfde. Wel bevatten games tegenwoordig dlc’s en in-game aankopen waar de ontwikkelaars veel geld aan verdienen.

Games worden duurder

Yoshio Osaki, topman van marktanalysebureau IDG Consulting, verwacht dat games voor de nieuwe generatie consoles, de Playstation 5 en de Xbox Series X, gemiddeld 10 euro duurder gaan worden.

De beste man verwacht dat de adviesprijzen van 60 euro zullen stijgen naar 70 euro. Sony vraagt inmiddels al langer 70 euro voor sommige titels in de PlayStation Store. Microsoft is iets goedkoper en vraagt 65 euro voor een digitale game.

De prijsverhoging zou het gevolgd zijn van steeds hoger wordende ontwikkelkosten. Games worden steeds langer, grootser en realistischer. De kosten zouden in de afgelopen jaren met 200 tot 300 procent gestegen zijn. Het is dus volgens de analist meer dan logisch dat er een prijsverhoging aan zit te komen.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments