dinsdag, mei 28, 2024
HomeGamingPS5 Showcase: Wat kunnen we vanavond allemaal verwachten?

PS5 Showcase: Wat kunnen we vanavond allemaal verwachten?

Sony organiseert vanavond om 22:00 uur Nederlandse tijd een PS5 Showcase. De grote vraag is natuurlijk wat we allemaal kunnen verwachten van het Japanse bedrijf.

PlayStation 5

Concurrent Microsoft heeft afgelopen week alle informatie van de Xbox Series S en Xbox Series X bekendgemaakt. Beide consoles van het Amerikaanse bedrijf uit Redmond zijn vanaf 22 september te pre-orderen en liggen de next-gen consoles vanaf 10 november in de winkelschappen. De Xbox Series X heeft een adviesprijs van 499 euro en de Xbox Series S heeft een agressieve prijs van slechts 299 euro. Voor de prijs van een Nintendo Switch kun je straks al next-gen gamen op een Xbox.

Nu is Sony aan zet. Het opvallende aan de PS5 Showcase is dat de presentatie maar liefst 40 minuten duurt. Het ziet er naar uit dat we veel meer te zien krijgen dan de PS5 prijs en releasedatum.

Prijs

Volgens bronnen van Gamereactor heeft Sony een crisisberaad gehad om de PS5 prijs te herzien en aan te passen. Een anonieme bron van de website laat weten dat de PS5 prijs aanzienlijk hoger zou zijn geweest totdat Microsoft de prijs van de Xbox Series X onthulde.

Naar verluidt wilde het Japanse bedrijf de PS5 met discdrive verkopen voor 599 euro en de digitale editie voor 499 euro. Wie straks als grote winnaar uit de bus zal komen is vooral afhankelijk van de prijskaartjes van de consoles. Om die reden heeft Sony besloten om de PS5 prijs te verlagen met 100 euro naar 399 en 499 euro.

Releasedatum

Microsoft maakte eerder al bekend dat de Xbox Series S en de Xbox Series X op 10 november gelanceerd worden. Het zou gek zijn als Sony ervoor kiest om de PlayStation 5 tegelijk te lanceren als zijn concurrent.

Meest voor de hand liggende is een week later, de week van 16 november. Grote releases worden normaal gesproken op een donderdag of vrijdag gelanceerd. Het zou dus best kunnen dat Sony ervoor kiest om de PS5 op 19 of 20 november te lanceren.

Eerder verscheen op Amazon.nl en Amazon.de een speciale PS5 Wall Mount. De releasedatum van de wall mount is 19 november. Logischerwijs zal een speciale accessoire op dezelfde dag als de console uitkomen.

Andere aankondigingen

Laten we ervan uitgaan dat de bekendmaking van de PS5 prijs en releasedatum ongeveer 10 minuten in beslag neemt. Dan hebben we nog ruim een half uur over voor andere spannende aankondigingen.

De verwachting is dat Sony met een hele grote verrassing gaat komen. Zou het een nieuwe God of War-game zijn? Of een exclusieve Final Fantasy-game? Niemand weet voorlopig hoe de presentatie eruit komt te zien.

Er zullen vast en zeker nieuwe gameplaybeelden van onder meer Spider-Man: Miles Morales, Ratchet & Clank, Horizon: Forbidden West en nog vele andere games te zien zijn.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments