zondag, juni 23, 2024
HomeAppsApple klaagt Fortnite-ontwikkelaar Epic Games aan

Apple klaagt Fortnite-ontwikkelaar Epic Games aan

Apple en Fortnite-ontwikkelaar Epic Games liggen sinds augustus met elkaar in de clinch. De ontwikkelaar heeft meerdere rechtszaken tegen Apple en Google lopen. Ditmaal is het Apple die Epic Games voor de rechter sleept.

Apple

Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino verwijderde vorige maand Fortnite uit zijn App Store, omdat Epic Games een eigen betaalsysteem inzette om de verplichte afdrachten aan Apple te omzeilen.

In de aanklacht beschuldigt Apple ontwikkelaar Epic Games van diefstal. Het bedrijf weigerde volgens Apple om commissie af te dragen via de App Store, terwijl het wel van voordelen van de App Store profiteerde.

Door een eigen betaalsysteem in de Fortnite-app te zetten, omzeilde Epic Games de betaalregels van de App Store. In de regels staat dat ontwikkelaars 30 procent van digitale aankopen moeten afstaan aan Apple.

Volgens Apple heeft Epic Games veel baat gehad bij promotie van Fortnite via de App Store. Met de game zou de ontwikkelaar ruim 600 miljoen dollar hebben verdiend op iOS.

Apple vraagt de rechter te bepalen dat de ontwikkelaar zich schuldig heeft gemaakt aan overtreding van de regels. Ook vraag Apple om een schadevergoeding.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments