woensdag, mei 29, 2024
HomeSmartphoneHuawei brengt volgend jaar eerste smartphone zonder Android uit

Huawei brengt volgend jaar eerste smartphone zonder Android uit

Huawei heeft ruim een jaar problemen met de Amerikaanse overheid. De Chinese fabrikant staat op een zwarte handelslijst en mag daardoor geen zaken meer doen met onder meer Google. Het verbod werd meerdere malen uitgesteld, maar gaat helaas 15 september echt in.

HarmonyOS

Huawei heeft in het verleden meerdere malen aangegeven heel graag smartphones en tablets met Android te willen maken. Het ziet er naar uit dat het Huawei niet gegund is. In de tussentijd heeft het Chinese bedrijf niet stil gezeten en heeft het een eigen besturingssysteem ontwikkeld.

Richard Yu, topman van Huawei, heeft tijdens een interview met de Chinese website IT Home bekendgemaakt dat we volgende jaar de eerste Huawei smartphone kunnen verwachten zonder Android. In plaats daarvan draait het toestel op het eigen besturingssysteem HarmonyOS 2.0.

Huawei gaat tijdens Huawei Developer Conference 2020 aanstaande donderdag (10 september) de nieuwste versie van het besturingssysteem presenteren. Het besturingssysteem is volgens de beste man momenteel nog bedoeld voor smartwatches, smart tv’s, computers en auto’s. HarmonyOS 2.0 is special ontwikkeld voor smartphones en tablets van het bedrijf en moet vanaf volgend jaar Android vervangen.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments