zondag, juni 23, 2024
HomeSmartphone'Samsung levert geen onderdelen meer aan Huawei'

‘Samsung levert geen onderdelen meer aan Huawei’

Huawei en de Amerikaanse overheid liggen ruim een jaar met elkaar in de clinch. De Chinese fabrikant staat op een zwarte handelslijst en mag daardoor geen zaken meer doen met bedrijven die Amerikaanse technologie gebruiken. Het verbod werd meerdere malen uitgesteld, maar gaat helaas 15 september écht in.

Samsung

Volgens de Koreaanse krant Chosun Ilbo stopt onder meer Samsung en het Koreaanse bedrijf SK Hynix vanaf 15 september met het leveren van onderdelen aan Huawei. Van de Amerikaanse overheid mogen chipmakers die van Amerikaanse technologie gebruikmaken vanaf volgende week geen zaken meer doen met Huawei.

Deze regels gelden ook voor chips die buiten de Verenigde Staten worden geproduceerd, maar wel gebruikmaken van Amerikaanse software of technologie. Daarom moeten bedrijven als Samsung en SK Hynix vanaf volgende week stoppen met het leveren van onderdelen.

Huawei heeft in de tussentijd niet stil gezeten. Zo heeft het onder meer een eigen besturingssysteem ontwikkeld. Richard Yu, topman van Huawei, heeft tijdens een interview bekendgemaakt dat we volgende jaar de eerste Huawei smartphone kunnen verwachten zonder Android. In plaats daarvan draait het toestel op het eigen besturingssysteem HarmonyOS 2.0.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments