zaterdag, juni 15, 2024
HomeInternetConsumentenbond begint massaclaim tegen Facebook

Consumentenbond begint massaclaim tegen Facebook

De Consumentenbond en de Data Privacy Stichting (DPS) slaan handen ineen en beginnen een massaclaim tegen Facebook. Volgens de Consumentenbond moet Facebook miljoenen Nederlandse gebruikers financieel compenseren voor het jarenlang schenden van hun privacy.

Volgens de DPS en de Consumentenbond draait de Nederlandse zaak om privacyschendingen tussen 2010 en 1 januari 2020. “Facebook verzamelde op grote schaal gegevens van gebruikers die zij als privé mochten beschouwen”, aldus Consumentenbonddirecteur Sandra Molenaar. Facebook-gebruikers wisten niet dat die info doorgespeeld werd aan adverteerders en app-ontwikkelaars.

Allereerst eisen de belangenclubs financiële compensatie voor iedere gebruiker die aan de claimzaak meedoet. Mensen die mee willen doen hoeven geen lid van de Consumentenbond te zijn en kunnen zich via deze link gratis melden voor de claimactie.

De Consumentenbond en de Data Privacy Stichting krijgen steun van het Amerikaanse advocatenkantoor Lieff Cabraser Heimann & Bernstein uit San Francisco, dat in de VS sinds 1972 gespecialiseerd is in massa- en individuele claims.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments