vrijdag, juni 21, 2024
HomeComputerConsumentenbond: "Doe niet kinderachtig en breng die iMacs terug"

Consumentenbond: “Doe niet kinderachtig en breng die iMacs terug”

Door een typefoutje konden bezoekers van de Media Markt webshop de Apple iMac bestellen voor 2,19 euro in plaats van 2190 euro. Deze MEGA DEAL leek onwerkelijk, maar de iMacs werden ook daadwerkelijk geleverd.

De Duitse elektronicasupermarkt heeft direct contact opgenomen met de desbetreffende klanten. De meeste hadden begrip voor de situatie en snapte wel dat de aanbieding te mooi was om waar te zijn.

Twee klanten die maar liefst zes iMacs hebben gekocht willen hier echter niets van weten en zijn niet bereid om het verschil te betalen en of de iMacs terug te sturen. In hun ogen is de koopovereenkomst definitief, vanwege het feit dat de levering al is voltooid.

De Consumentenbond vindt de twee klanten kinderachtig doen. “Deze mensen weten best dat ze fout zitten. Kom op, geef die computers terug en doe niet zo vervelend. Jullie hebben het recht niet”, aldus Gerard Spierenburg, een woordvoerder van de Consumentenbond tegenover de AD.nl.

Of de Apple iMacs wel of niet bezorgd zijn maakt maakt juridisch geen verschil. Het gaat hier overduidelijk om een fout van de Media Markt. Het is onrealistisch om te denken dat een peperdure computer van 2190 euro voor 2,19 euro over de toonbank gaat. De foutieve kommaatje heeft Media Markt binnen een half uur verplaatst zodat het nu wel voor de juiste prijs over de toonbank gaat.

Diverse juristen die gespecialiseerd zijn in internetrecht geven de twee klanten weinig kans van slagen. Wanneer er een prijsfout is gemaakt die de consument had moeten kennen, dan is er überhaupt geen overeenkomst tot stand gekomen. Juridisch gezegd: die overeenkomst is nietig, bestaat niet en heeft nooit bestaan.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments