zaterdag, juni 22, 2024
HomeTV & EntertainmentApple koopt rechten slavernijfilm Will Smith voor recordbedrag

Apple koopt rechten slavernijfilm Will Smith voor recordbedrag

Apple Studios heeft voor een recordbedrag de rechten van slavernijfilm Emancipation met in de hoofdrol Will Smith gekocht. Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino legt daarvoor een bedrag van maar liefst 120 miljoen dollar op tafel.

Emancipation

Nog nooit werd er zo’n hoog bedrag betaald voor een film die nog gemaakt moet worden.. Veel grote film studio’s streden om de rechten van Emancipation tijdens de virtuele filmmarkt in Cannes.

De film wordt geproduceerd door Antoine Fuqua en speelt zich af in de Verenigde Staten van halverwege de negentiende eeuw. Will Smith speelt in de film een man in Louisiana die wist te ontsnappen aan zijn leven als slaaf. Hij sloot zich aan bij het leger om voor de vrijheid van zijn volk te strijden.

Het verhaal van Peter kwam boven water tijdens een medisch onderzoek door het leger. Foto’s van zijn ontblote rug tonen duidelijk de littekens die door zweepslagen op de plantage waren veroorzaakt. De foto’s werden in 1863 wereldwijd gepubliceerd.

Naar verwachting start de productie van Emancipation ergens volgend jaar. Het is vooralsnog niet bekend of de film in de bioscoop of te zien zal zijn op de Apple TV.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments