zondag 21 april 2024
HomeAppsMaak professionele video's met Adobe Premiere Rush

Maak professionele video’s met Adobe Premiere Rush

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom bepaalde video’s op sociale media er zoveel beter uitzien dan andere, dan hebben wij een verklaring voor je. Dat is omdat de goede video’s gemaakt zijn met apps als Adobe Premiere Rush.

Premiere Rush kan amateuristische video’s in gelikte films veranderen door zwiepende tekst toe te voegen, een muzikale soundtrack, een voice-over of andere opties die je video een professioneel tintje geven. Het laat je opnemen, monteren en delen.

Evenals andere pro-level videobewerkingsapps geeft Premiere Rush je meerdere ’tracks’ waarin je video- en audiobestanden kunt plaatsen voor elk van je projecten. Dit montagesysteem met meerdere tracks laat je bestanden slepen en plaatsen en gemakkelijk leuke overgangen en afbeeldingen toevoegen. Je kunt ook je hele project monteren in landschaps-, portret- of vierkant formaat. Zo ziet je video er gelikt uit als hij klaar is, ongeacht waar je besluit hem te delen.

De app heeft intuïtieve tools om de kleuren en audio van je videoproject aan te passen. Een van onze favoriete opties is de één-klik auto-duck audio mixing, dat geen gekwaak toevoegt maar juist automatisch het volume van achtergrondmuziek verlaagt tijdens voiceovers. Om deze optie te vinden tik je op de audioknop in de menubalk onderaan de app en dan op ‘Auto Duck’.

Als je niet helemaal zeker weet hoe je de kleuren in je video’s kunt versterken, tik dan op de kleurknop in de menubalk om een aantal voorbeelden te zien. Zodra je een idee hebt hoe de verzadiging, temperatuur en belichting je beelden kunnen veranderen, kun je experimenteren met zelfgemaakte sjablonen. Degenen die je het mooist vindt kun je vervolgens bewaren.

Ingebouwde sjablonen geven je honderden lettertypes en kleurmogelijkheden om details toe te voegen, zoals de naam van je sociale media-account of een titel voor je video.

Premiere Rush is beschikbaar voor iPhone, iPad en Mac. En met een Adobe Creative Cloud-abonnement kun je je projecten op al je apparaten starten en afmaken.

Zodra je nieuwste meesterwerk klaar is, tik je op de exporteerknop in de rechterbovenhoek (deze ziet eruit als een pijl die naar boven wijst) om het direct naar YouTube of sociale media te uploaden. Waarna iedereen zich zal afvragen hoe het komt dat jouw video er zo gelikt uitziet.

Is Premiere Rush beter dan Premiere Pro? Lees een volledige Adobe Premiere Rush Review, geschreven door professionele videografen.

  • Download Adobe Premiere Rush – Video Editor (iOS / Android)
Dit vind je misschien ook leuk

Het laatste technieuws