donderdag, juli 18, 2024
HomeAppsInfltr - Ontdek de potentie van foto's

Infltr – Ontdek de potentie van foto’s

#GeenFilter? #GeenDenkenAan! Filters zijn niet weg te denken bij moderne fotografie. Zowel fanatieke amateurs als doorgewinterde professionals poetsen hun foto’s eerst even op voordat ze ze delen. Filters laten een foto er niet alleen mooi uit zien, maar kunnen ook nieuwe dieptes en details in je opname blootleggen. Waarom zou je het dan laten bij dezelfde welbekende opties die je sociale netwerk je bieden? En waarom zou je wachten tot na de foto om die tot leven te brengen met een filter?

Infltr - Onbeperkte Filters

Infltr – Onbeperkte Filters

Deze vragen stelde ontwikkelaar Philippe Levieux zichzelf in 2015. Uiteindelijk maakte hij de fotobewerkings-app Infltr – Onbeperkte Filters, waarmee hij fotografie voorgoed veranderde.

In plaats van je een paar veelbelovende maar uiteindelijk beperkte filters te geven, opent Infltr de weg naar eindeloze mogelijkheden voor je foto’s. Hoewel eindeloos wat overweldigend kan klinken, maakt de app het je gemakkelijk. Swipe gewoon over je foto en de app past meteen de kleurtoon en balans aan.

Wat Infltr echt uniek maakt, is dat je niet eerst een foto hoeft te maken om deze lagen toe te passen. Je kunt fotofilters in realtime maken en een voorbeeld weergeven voordat je iets vastlegt.

“Mijn oorspronkelijke idee was om eindeloze filters aan te bieden voordat je een foto zou nemen”, legt Levieux uit. “Waarom zou je de moeite doen om je foto te bewerken als je al het perfecte plaatje zou kunnen schieten met je favoriete filter?”

Hoewel Infltr een oplossing bood voor zo’n groot probleem, was dat idee niet al jaren in de maak. Het ontstond na een eurekamomentje.

“Ik weet nog wanneer ik het idee kreeg om Infltr te maken”, vertelt Levieux. “Ik was aan het zwemmen en realiseerde me dat er al zoveel foto-apps waren, maar dat ze allemaal een beperkte set filters hadden. Ik bedacht me dat het anders zou moeten kunnen.”

“Ik besefte dat ik oneindige filters in realtime kon genereren. Ik zat al helemaal met het algoritme in m’n hoofd toen ik naar de kant zwom en snel naar huis ging. Zes à zeven uur later had ik een werkend basisprototype. Ik was helemaal enthousiast. Niemand anders had dit nog gedaan.”

In de daaropvolgende jaren heeft Levieux van Infltr een volledige fotobewerker gemaakt. Er zitten nu meer dan twintig bewerkingstools in om je foto’s nog mooier te maken. Je zit niet meer vast aan standaard, statische plaatjes.

“Infltr is momenteel de enige app waarmee gebruikers filters kunnen toepassen op hun foto’s, video’s, Live Photos, geanimeerde gifjes en portretfoto’s zodat ze de voor- en achtergrond afzonderlijk kunnen bewerken”, weet Levieux te vertellen.

Naast dat je je eigen fotospecifieke filters kunt maken, kun je in Infltr ook kiezen uit een breder assortiment bestaande opties waar je waarschijnlijk al bekend mee bent. En sommige zijn gemaakt door gebruikers zoals jij.

“We hebben een paar creatieve filterverzamelingen die zijn gemaakt door enkele topgebruikers”, legt Levieux uit. “Wanneer gebruikers afbeeldingen delen met hashtag Infltr, bekijken we die en vragen we soms of we die mogen gebruiken in de app.”

Levieux is niet tevreden met één manier om alles uit je foto’s te halen wat erin zit en werkt hard aan iets nieuws waarmee je je foto’s kunt transformeren door een bestaande kunststijl toe te passen.

“Ik wil dit al anderhalf jaar en nu komt het echt van de grond”, zegt Levieux. “De resultaten zijn fantastisch.”

  • Download Infltr – Onbeperkte Filters (iOS)
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments