dinsdag 19 maart 2024
HomeAppsHou je goede voornemens vol

Hou je goede voornemens vol

Goede voornemens behoren tot de meest inspirerende dingen van het nieuwe jaar. En we hebben een paar apps uitgelicht om je te helpen ze ook daadwerkelijk vol te houden. Of je nou je conditie wilt verbeteren, nieuwe vrienden wilt maken of aan je carrière wilt werken, aarzel niet en begin meteen.

Gezonder eten

Lifesum
Hou een eetdagboek bij met Lifesum zodat je gemakkelijk kunt zien hoeveel calorieën, vet, koolhydraten en proteïne je binnen hebt gekregen.

Lifesum bundelt heerlijke recepten, tips om bewust te eten en een activiteitentracker. Je vult een korte vragenlijst in en vervolgens analyseert de app je antwoorden zodat jij eetschema’s gepresenteerd krijgt die het beste bij jou passen. Elk eetplan is afgestemd op jouw doel, zoals gewichtsverlies, spieropbouw of verminderde suikerinname. En alles is voorzien van begrijpelijke tips.

Bewegen

Nike Training Club

Of je nou een doorgewinterde sporter bent of net komt kijken, Nike Training Club heeft hoe dan ook een geschikt trainingsprogramma. Deze app telt meer dan 185 work-outs – van boksen tot yoga en cardio – en biedt je de mogelijkheid om te filteren op basis van ervaring, intensiteit en duur (15, 30 of 45 minuten). Elke oefening wordt ondersteund door een begeleidende video die wordt gepresenteerd door een Nike Master Trainer.

Beter voor jezelf zorgen

Ben je op zoek naar innerlijke rust, maar ben je niet helemaal thuis in mantra’s? Shine is meer dan een meditatie-app. Er komt in elke sessie een probleem aan bod dat je in het dagelijks leven tegen kan komen. Denk hierbij aan de stress die komt kijken bij online daten of moeite hebben met iets achter je te laten. De zogenaamde ’talks’ zijn ontworpen om te beluisteren tijdens je dagelijkse routines. Neem bijvoorbeeld de bijzonder praktische ‘Doing Dishes: Clear the Sink While Giving Your Brain Space to Wander’ voor tijdens het afwassen.

  • Download Shine: Calm Anxiety & Stress (iOS / Android)

Meer boeken lezen

Je leest natuurlijk vaak genoeg een nieuwsartikel hier en een blogbericht daar, maar hoeveel tijd maak je wekelijks vrij voor een goed boek? Met Libby kun je inloggen bij jouw bibliotheek voor toegang tot e-books, audioboeken en zelfs tijdschriften. En dat alles voor de onverslaanbare prijs van gratis en voor niets. Het enige wat je hoeft te doen, is je aan te melden en je bibliotheekpas te registreren. Makkelijker dan dat wordt het niet!

Wanneer de grootste artiesten, ontwikkelaars en atleten het geheim achter hun succes delen, kan dat je leven veranderen. De app van MasterClass telt tientallen cursussen die worden gegeven door mensen als Annie Leibovitz, Martin Scorsese en Steph Curry. Elke cursus kost minder dan het gemiddelde studieboek, en voor de prijs van twee lessen kunt je zelfs een abonnement nemen dat je een jaar lang onbeperkte toegang geeft tot de volledige catalogus. Een leven lang leren is nog nooit zo goedkoop geweest!

  • Download MasterClass: Learn New Skills (iOS / Android)

Nieuwe mensen ontmoeten

Matchmaking-app Bumble heeft vandaag de dag al meer dan 30 miljoen mensen aan een date geholpen en inmiddels kun je het ook gebruiken om nieuwe vrienden te zoeken en een netwerk op te bouwen. Zo kun je als je op zoek bent naar vrienden bijvoorbeeld Bumble BFF gebruiken om alleen mensen van hetzelfde geslacht te zien. Voor zakelijk netwerken kunnen zowel mannen als vrouwen elkaars profielen zien via Bumble Bizz.

Een nieuwe baan zoeken

Ben je op zoek naar die ene droomjob? Of wil je stappen maken in je huidige baan? LinkedIn is de ideale plek om te beginnen. Maak een profiel aan en voeg je werkervaring en vaardigheden toe zodat het algoritme van de app relevante mogelijkheden voor jou in de buurt kan vinden. Of ga een stapje verder en probeer het carrièreadvies uit. Deze functie brengt je in contact met ervaren professionals die graag (en vrijwillig) met je mee willen denken. Als er iemand is die je kan helpen om die ene stap te zetten, dan zijn zij het wel.

Dit vind je misschien ook leuk

Het laatste technieuws