maandag 15 april 2024
HomeApps5 geweldige YouTube-trucs

5 geweldige YouTube-trucs

Hoe je het heel makkelijk tot internetvideo-meester schopt

Jouw verblijf in het webvideo-walhalla staat op het punt om nog beter te worden – en je hoeft niet eens een YouTube-tutorial te volgen om uit te vinden hoe. Volg gewoon deze tips.

Truc 1

Gemakkelijk terugspoelen
‣ Ooit geprobeerd een YouTube-filmpje terug te spoelen door onhandig jouw vingers over de afspeelbalk te slepen, om vervolgens per ongeluk vier minuten terug te gaan in plaats van vier seconden?

Dat kan makkelijker: dubbeltik als je een video kijkt op de linkerkant van het afspeelvenster om tien seconden terug te spoelen. Vooruitspoelen is net zo makkelijk: dubbeltik op de rechterkant van het afspeelvenster.

De tijdsprong is standaard 10 seconden, maar je kunt dat aanpassen door op Instellingen > ‘Dubbeltikken om te zoeken’ te tikken en dan een waarde te kiezen tussen de vijf en 60 seconden.

Truc 2

Pas de beeldkwaliteit aan
‣ YouTube-video’s worden standaard op de bandbreedtevriendelijke resolutie van 360p gestreamd, maar dat kun je aanzienlijk opschroeven. Tik simpelweg op de video die wordt afgespeeld, vervolgens op het driepuntjes-icoon dat verschijnt en selecteer daar Kwaliteit. Hier kun je het boosten naar 720p of 1080p (en in sommige filmpjes zelfs nóg hoger). Bedenk wel dat jouw mobiele provider extra dataverkeer in rekening kan brengen.

Truc 3

Neem je tijd
‣ Wil je elk moment van die klassieke #EpicFail-video koesteren of elke stap van een tutorial grondig bestuderen? Schakel dan over op slow motion. Tik op het driepunten-icoon in de rechterbovenhoek van de video, en vervolgens op ‘Afspeelsnelheid’. Hier heb je de keuze uit een kwart, halve of driekwart snelheid. Of als je haast hebt versnel je het juist met factor 2.

Truc 4

Verander de sfeer
‣ Het donkere thema is ontwikkeld om de schittering te beperken en de kleuren van de video die je kijkt recht te doen, door de achtergrond zwart te maken in je volledige YouTube-ervaring. Je kunt dit aan of uit zetten in de app-instellingen. Tik op het accounticoon > Instellingen > ‘Donker thema.’

Truc 5

Vergeet niet een pauze in te lassen
‣ Als je wat hulp kunt gebruiken bij het in de hand houden van de tijd die je aan YouTube spendeert, kun je rustmomenten inplannen – deze instelling pauzeert wat je op dat moment kijkt en spoort je aan om even iets anders te doen.

Probeer het door op jouw accountpictogram te tikken, en vervolgens op Instellingen > ‘Herinner me eraan een pauze te nemen’, en dan een tijdsduur te kiezen.

Dit vind je misschien ook leuk

Het laatste technieuws