donderdag, juni 13, 2024
HomeAppsDe pracht van Sky: Children of the Light

De pracht van Sky: Children of the Light

Er ligt een adembenemende schoonheid in Sky: Children of the Light, de nieuwste creatie van de baanbrekende ontwikkelaar Thatgamecompany. En dat is geen wonder. Het duurde ruim zes jaar om Sky zorgvuldig te ontwikkelen. Bij het ontwerpen van alle personages, wezens en wolken werd het doel van de game in het achterhoofd gehouden: sociale banden aangaan in een droomachtige wereld.

Sky: Children of the Light

De personages in Sky dragen poncho-achtige gewaden in allerlei stijlen en ontwerpen. Het team wilde spelers een uniek uiterlijk geven, maar tegelijk hun leeftijd, ras en gender neutraal houden, “zodat mensen zichzelf kunnen zijn, zonder etiketten en oordelen”, zegt creatief directeur Jenova Chen.

Hoewel je verschillende haarstijlen, patronen voor capes en emotes kunt vrijspelen, zul je nergens bizarre outfits en gekke dansjes vinden. In overeenstemming met de rustige sfeer in de game is er “niets wat te luidruchtig of opvallend is”, zegt hij.

De zeven rijken van Sky hebben subtiele thema’s rond de fasen van een mensenleven. Het eerste level, met de helderblauwe hemel en donzige witte wolken, vertegenwoordigt de kindertijd. “Niets kan je kwaad doen”, zegt artmanager Yui Tanabe. “Alles moet groot en spannend aanvoelen.”

Een later level vertegenwoordigt de middelbare leeftijd en de daarmee gepaard gaande onzekerheid. Het landschap is mistig met blokachtige, hoekige vormen en duistere luchten. Tanabe vertelt dat hier alles gevaarlijk is, en je weet gewoon niet waar je naartoe moet. Een klassieke midlifecrisis dus.

De bewoners van Sky zijn heel divers, van verlichte geesten die hulp nodig hebben tot sinistere monsters. Het team heeft ervoor gezorgd dat het in één oogopslag duidelijk is of iemand vriend of vijand is. Elk wezen heeft daarom een uniek uiterlijk en een eigen manier van bewegen.

Bij de duistere draak weet je bijvoorbeeld meteen dat je die straal met rood licht uit zijn ene oog moet zien te vermijden. Niks geen ambiguïteit hier.

Sky is ontworpen om er op zowel oude als nieuwe apparaten prachtig uit te zien. De visuele onderdelen passen zich automatisch aan qua resolutie, en de grafische details worden waar nodig meteen aangepast om de beste prestaties uit je hardware te halen, wat je ook hebt.

“Sky verwerkt deze wijzigingen heel soepel achter de schermen, zodat spelers nooit uit de game en de verwondering worden gehaald”, vertelt Chen. Sky is tenslotte voor iedereen gemaakt.

  • Download Sky: Children of the Light (iOS / Android)
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments