maandag 15 april 2024
HomeAppsVideo's met een vleugje augmented reality; Leo AR brengt het buitenaardse naar...

Video’s met een vleugje augmented reality; Leo AR brengt het buitenaardse naar jouw wereld

Je video’s zijn waarschijnlijk best aardig. Misschien komen je vrienden en familie er in voor, heb je een bruiloft of een verjaardagsfeest vastgelegd, en wellicht heb je wat beelden geschoten van je vakantie in een tropisch paradijs. Maar zitten er torenhoge giraffen in? Dansende skeletten? Geld dat over het hele scherm als regen naar beneden komt?

Leo AR

Leo AR

Dit zijn maar een paar van de vele AR-animaties die je kunt toevoegen met Leo Augmented Reality Camera, een app waarmee je jouw filmpjes een extra dimensie kunt geven. (Disclaimer: als het al geld regent in je filmpjes, hoef je waarschijnlijk niet verder te lezen.)

Voor een app die fictieve personages in je woonkamer kan neerzetten, is het opmerkelijk hoe eenvoudig je ermee aan de slag kunt.

Als je Leo start, gebruikt de app direct de camera en sensoren van je apparaat om uit te zoeken waar het mogelijk AR-objecten kan plaatsen. Daarna is het simpelweg een kwestie van je camera richten op de ruimte om je heen, op Add drukken en een object kiezen uit de menu’s onderaan het scherm.

Binnen enkele seconden kun je ballonnen over je huis laten zweven of een knuffelig konijntje in je keuken zetten.

Leo biedt tientallen categorieën met AR-objecten, waaronder dieren, standbeelden, en natuurlijk dinosaurussen. Want zeg nou zelf, die horen er nu eenmaal bij. Je kunt ook naar iets specifieks op zoek, zoals een kitten, een mummie of een regenboog. Heb je eenmaal een AR-object geplaatst, dan druk je op de paarse knop om te beginnen met opnemen.

Als je klaar bent, sla je het filmpje op je Filmrol op of deel je het rechtstreeks vanuit de app.

Leo beschikt ook over een leuke sociaal element. Als je eenmaal een profiel hebt aangemaakt, kun je het werk van andere gebruikers volgen, inspiratie halen uit hun werk en zelfs op de Mirror-knop drukken in hun video’s om hun AR-objecten naar je eigen wereld te halen. Het is een geweldige manier om inspiratie op te doen voor je volgende AR-meesterwerk.

  • Download Leo AR – Augmented Reality (iOS / Android)
Dit vind je misschien ook leuk

Het laatste technieuws