zaterdag, mei 25, 2024
HomeGamingPlayStation 5 aangekondigd; Sony onthult releasedatum en DualShock 5-controller

PlayStation 5 aangekondigd; Sony onthult releasedatum en DualShock 5-controller

Sony maakt mondjesmaat details van de nieuwe PS5 bekend. PlayStation ontwerper Mark Cerny maakte tijdens een interview de naam van de nieuwe PlayStation bekend. Deze is alles behalve een verrassing, want de nieuwe gameconsole heet namelijk de PlayStation 5!

PlayStation 5

Naam van de nieuwe console is voor de meeste mensen niet echt belangrijk, maar een stuk interessanter is de releasedatum van de PS5. Een exacte datum heeft het Japanse bedrijf vooralsnog niet bekendgemaakt.

PS5 releasedatum

Mark Cerny laat weten dat de nieuwe PlayStation gepland staat voor volgend jaar tijdens de feestdagen. De nieuwe PS5 zal op hetzelfde moment als de nieuwe Xbox verschijnen, ergens tussen oktober en december 2020.

DualShock 5

Een nieuwe gameconsole betekent natuurlijk ook een nieuwe DualShock-controllers. Wired heeft de nieuwe DualShock 5-controllers al vastgehouden stelt dat het uiterlijk veel op dat van de huidige DualShock 4 lijkt.

De DualShock 5 ondersteunt haptische feedback en triggers met weerstand die zich aanpast aan games. Sony geeft als voorbeeld een pijl en boog. Gamers zouden door de nieuwe triggers de spanning van de boog moeten kunnen voelen. Dit zou ook goed van pas komen bij shooters, zo zou een shotgun met deze triggers heel anders aanvoelen dan een pistol.

Verder heeft de reguliere trilmotor van de DualShock 4 plaatsgemaakt voor haptische feedback. Beide handgrepen van de DualShock 5 zijn uitgerust met een elektromagnetische actuator die nauwkeurig is te programmeren. Ontwikkelaars krijgen hierdoor meer mogelijkheden. Zo voelt iedere trilling weer net even anders.

Verder heeft Sony de speakers in de DualShock-controller verbeterd. Volgens Wired levert dat overtuigende effecten op. Tot slot kan de nieuwe controller opgeladen worden met een usb-c aansluiting.

PS5 hardware

Enkele maanden geleden maakte Sony al enkele details van de PS5 bekend. De game console krijgt een AMD Ryzen Octa-Core processor, een Navi-gpu en een snelle SSD-opslag. Het Japanse bedrijf bevestigt nu ook hardwarematige ondersteuning voor raytracing.

De PlayStation 5 zal optische disks gebruiken voor games. Het gaat om Blu-Ray schijven van 100GB. Daardoor is de PS5 ook te gebruiken als een UHD Blu-Rayspeler.

PS5 Prijs

Hoeveel de PS5 gaat kosten heeft het Japanse bedrijf vooralsnog niet bekendgemaakt.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments