maandag 15 april 2024
HomeAppsVan c-schurk naar ultieme bad guy in Marvel Strike Force

Van c-schurk naar ultieme bad guy in Marvel Strike Force


De makers van Marvel Strike Force geven toe dat Ultimus – een slechterik van c-niveau die voor het laatst in de jaren ’90 opdook – een opmerkelijke keuze is als ultieme slechterik van de game.

Marvel Strike Force

Marvel Strike Force

“Er heeft nog nooit iemand van hem gehoord,” zegt creative director Jason Bender. En het is niet alsof zijn look was veranderd sinds zijn debuut in een aflevering van Thor uit 1962. “Hij leek op een glamrock-worstelaar.”

Maar Ultimus was het perfecte personage om de paradox op te lossen die ten grondslag ligt van het verhaal van het spel, zegt Bender.

In Marvel Strike Force kiest de speler vijf Marvel-helden en -schurken uit om een team te vormen om het vervolgens tegen andere spelers op te nemen. Zelfs met de tientallen helden waar je uit kunt kiezen, zal het zeker voorkomen dat in beide teams tijdens een gevecht dezelfde held voorkomt – Spider-Man versus Spider-Man, bijvoorbeeld.

Bender wilde dit niet uitleggen met klonen of robots, of door te zeggen dat het hele verhaal een soort simulatie is.

Ultimus, een aan lager wal geraakte slechterik die voor het laatst is gezien in de jaren 90, is een interessante keuze voor de schurk in deze game.

En dus bedacht hij het idee van een soort dimensie-hoppende schurk die het ene na het andere universum verovert en een leger van Hulks, Elektra’s en andere personages vormt en zich zo een weg naar onze wereld baant.

Hiervoor zou een eindbaas nodig zijn die krachtig genoeg is om alle helden en schurken tegen hem te verenigen. Toegang tot geavanceerde technologie zou ook niet gek zijn.

Na het Marvel-universum uitgeplozen te hebben, realiseerde Bender zich dat Ultimus precies aan de eisen voldoet. Hij is een door een buitenaards keizerrijk getrainde soldaat die supersterk is, kosmische energie kan gebruiken, kan vliegen en roekeloos genoeg is om te proberen meerdere universa te veroveren.

Hij had alleen een fikse makeover nodig.

Dus daar ging zijn lange, wapperende haar en zijn paarse rompertje. In plaats daarvan heeft hij nu een gemillimeterd kapsel en een met goud versierd harnas. Een fiks litteken op zijn gezicht verraadt zijn jaren als intergalactische boef. En zijn cybernetische oog laat zien dat zijn beschaving technologische know-how heeft.

Dit vind je misschien ook leuk

Het laatste technieuws