dinsdag 23 april 2024
HomeAppsAssassin's Creed Rebellion is de nieuwe manier om deze hitserie te spelen

Assassin’s Creed Rebellion is de nieuwe manier om deze hitserie te spelen

Afgezien van de nieuwe stripachtige uitstraling, voelen de eerste momenten van Assassin’s Creed: Rebellion als bekend terrein. Als de beroemde gamefavoriet Ezio vanaf grote hoogte – in slow motion – in een gunstig geplaatste hooiwagen duikt, krijg je het idee dat dit een mobiele versie is van de bekende consolegames.

Assassin’s Creed Rebellion

Maar toch is dat niet zo. Rebellion is absoluut een op zichzelf staande game, gebouwd voor iPhone en iPad. Het bevat de sluipmissies en het verzamelen van de buit waar deze spellen bekend om staan, maar het is allemaal netjes verdeeld in toegankelijke, hapklare stukjes die je vanaf de zijkant bekijkt.

De stoere Ezio speelt hier de hoofdrol, maar daarnaast is er een mix van ondersteunende personages uit de vele universums van de serie gehaald – zelfs uit de film.

Je begint in de Spaanse basis van de sluipmoordenaar en krijgt de taak om die uit te bouwen tot een fantastisch hoofdkwartier. Dit betekent dat je sluip- en roofmissies moet vervullen om buit en nieuwe leden te verdienen, voordat je terugkeert om nieuwe onderdelen voor je basis te kopen.

Het leukste zit hem echter in de missies. Het is slim om drie personages te kiezen met een praktische mix van vaardigheden: gebruik je sluipmoordenaar om ergens rond te sluipen en bewakers uit te schakelen, of stuur je slotenkraker een kamer in waarvan je weet dat deze vol zit met vallen en buit. Omgekeerd is het niet verstandig om je gespierde krijger te vragen om over een plank tussen twee kamers te lopen – in dat geval is het handiger om je lichtvoetige killer te sturen.

Het gaat er bij deze missies om dat je alles kamer voor kamer aanpakt – je beoordeelt het gevaar in elke ruimte, kiest je beste manschappen om de taak te volbrengen en reageert snel als de roof plaatsvindt en alles onvermijdelijk fout gaat. Maar je hoeft niet alles blind te doen; voordat je een kamer binnengaat kun je op je troepen tikken om te zien hoe ze het zouden doen tegen de verschillende gevaren en vijanden, en vervolgens kun je je plan uitstippelen.

Maak de missie af en ga terug naar je hoofdkwartier, waar je je buit gebruikt om nieuwe kamers te kopen of bestaande kamers te upgraden. Het is geen toeval dat deze basis-bouwende elementen eruitzien en voelen als Fallout Shelter– Rebellion is gemaakt door de ontwikkelaar van dat spel, Behaviour Interactive, in samenwerking met Ubisoft.

De belangrijkste elementen uit de serie (sluipen, roven, gevechten en avontuur) worden dus op een slimme manier samengebracht in een spel dat prachtig werkt op iPhone en iPad. Wil je een console-hitserie eens op een nieuwe manier spelen? Sluit je dan aan bij Assassin’s Creed Rebellion.

Download Assassin’s Creed Rebellion (iOS / Android)

Dit vind je misschien ook leuk

Het laatste technieuws