7.9 C
Amsterdam
donderdag 2 februari 2023
HomeGamingRockstar laat weten waarom GTA V geen singleplayer dlc kreeg

Rockstar laat weten waarom GTA V geen singleplayer dlc kreeg

Datum:

Lees meer over:

Wereldwijde storing bij Microsoft-diensten als Teams en Outlook

Microsoft kampt sinds vanmorgen met een flinke storing in...

Alle PlayStation 5 bundels en aanbiedingen op een rij

De PlayStation 5 is inmiddels meer dan twee jaar...

PlayStation 5 (disk editie) nu op voorraad bij Coolblue – 549,99 euro

Ben je nog steeds op zoek naar een PlayStation...

Grand Theft Auto V heeft sinds de release in 2013 een hoop records verbroken. De game is inmiddels bijna vier jaar oud en krijgt nog steeds een hoop updates en dlc’s voor GTA Online. Enkel de singleplayer modus heeft nooit een dlc gekregen. Imran Sarwar van Rockstar Games heeft tijdens een interview met Game Informer uitgelegd waarom een singleplayer dlc is uitgebleven.

Singleplayer dlc

Singleplayer dlc

GTA Online heeft sinds de release een hoop nieuwe content gekregen. Dit is natuurlijk niet gek, omdat het een enorm succes was. Ook was dit een grote inkomsten bron voor Rockstar.

Eerdere games van de ontwikkelaar kreeg altijd wel een dlc voor de singleplayer modus. Rockstar heeft tot heden nooit duidelijk gemaakt waarom er geen uitbreiding voor de singleplayer kwam. Imran Sarwar geeft nu daarover duidelijkheid.

Imran Sarwar zegt dat dit niet echt een bewuste keuze is geweest. Het gebeurde gewoon. De singleplayer is volgens de beste man al enorm groot en helemaal compleet. Na de release in 2013 had de ontwikkelaar een jaar tijd om de game uit te brengen voor de next-gen consoles. Dat nam veel tijd in beslag en kwam het besef dat er enorm veel potentie zat in GTA Online. Die potentie wilde de ontwikkelaar natuurlijk benutten en dit nam enorm veel tijd in beslag.

Daarnaast is Rockstar Games niet enkel met Grand Theft Auto V bezig, maar ook onder meer aan Red Dead Redemption 2 en wellicht nog meer titels die wij nog niet weten. Dankzij al deze factoren is er nooit een dlc voor de singleplayer uitgebracht.

Net binnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in