donderdag, juli 18, 2024
HomeSmartphone'Apple vermindert productie van iPhone 15'

‘Apple vermindert productie van iPhone 15’

De verwachting is dat Apple volgende maand vier nieuwe iPhones zal aankondigen. Er zijn echter ook heel veel geruchten die beweren dat het Amerikaanse techbedrijf problemen heeft gehad met de massaproductie van bepaalde componenten, zoals het display en de camera’s. Hoewel alles erop wijst dat de iPhone 15 in september wordt aangekondigd, gelooft analist Jeff Pu dat Apple de productie van de nieuwe telefoons nu al aan het verminderen is.

iPhone 15

In een meeting met investeerders vermeldt Jeff Pu dat Apple dit jaar naar verwachting 77 miljoen iPhone 15 exemplaren zal produceren. Eerder werd geschat dat het bedrijf ongeveer 83 miljoen exemplaren zou produceren. Volgens de analist zijn er twee belangrijke redenen voor deze verwachting.

Ten eerste legt de analist uit dat leveringsproblemen waarschijnlijk nog steeds invloed zullen hebben op de massaproductie van de iPhone 15. Hij noemt specifiek de camerasensoren van Sony, het nieuwe titanium frame voor de Pro-modellen, en het nieuwe scherm met dunnere randen die de productie van de nieuwe telefoons mogelijk vertragen.

Tegelijkertijd gelooft Pu ook dat Apple zijn verkoopramingen heeft aangepast vanwege “zorgen over de vraag”.

Volgens geruchten zullen de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max duurder zijn dan hun voorgangers, wat kan leiden tot een lagere vraag. “Het verlagen van de productie vóór de lancering is geen positief signaal en de mogelijke prijsverhoging voor de iPhone 15 Pro Max kan ook de eindvraag verminderen,” aldus de analist.

Voor het fiscale Q3 2023 meldde Apple een daling van de iPhone-verkoopopbrengsten, van $40,67 miljard naar $39,67 miljard. In een gesprek met investeerders bevestigde Apple CEO Tim Cook dat het bedrijf minder iPhones heeft verkocht in de VS, zijn belangrijkste markt, ondanks betere resultaten in sommige andere regio’s.

iPhone 16

Opnieuw benadrukte Jeff Pu wat te verwachten voor de iPhone 16 Pro-modellen, die eind 2024 geïntroduceerd zouden moeten worden. De analist zegt dat Apple onderhandelt over Wi-Fi 7 chips, een nieuwe 48-megapixel ultragroothoeklens, en geüpdatete Bluetooth en Ultra Wideband chips met zijn leveranciers.

Hoewel er nog een lange weg te gaan is voordat de iPhone 16 wordt uitgebracht, gaat het gerucht dat Apple op 12 of 13 september een speciaal evenement houdt om de iPhone 15 aan te kondigen.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments