woensdag, juli 24, 2024
HomeSmartphone'iPhone 15 krijgt Thunderbolt-ondersteuning'

‘iPhone 15 krijgt Thunderbolt-ondersteuning’

Apple gaat naar verluidt volgende maand de iPhone 15 onthullen. Meerdere betrouwbare bronnen zijn het erover eens dat de volgende generatie iPhones uitgerust zullen worden met een USB-C-poort in plaats van de huidige Lightning-poort. Het is natuurlijk geen geheim dat de USB-C een heleboel voordelen heeft ten opzichte van Apple’s eigen connector.

Thunderbolt-ondersteuning

Eerder deze maand deelde @lipilipsi afbeeldingen van USB-C connectoren die gemaakt waren voor de nieuwe iPhone 15. Wat we toen niet wisten is dat deze gelekte connectoren een geheim hebben. Volgens ChargerLAB, dat exclusieve afbeeldingen ontving van de USB-C connectoren gemaakt voor de iPhone 15, zullen de nieuwe smartphones Thunderbolt-technologie ondersteunen.

Voor degenen die het niet weten, Thunderbolt is een hardware-interface ontwikkeld door Intel in samenwerking met Apple om data met hoge snelheden te verzenden. Deze technologie gebruikt het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino al in meerdere Macs en de iPad Pro.

En volgens meerdere betrouwbare bronnen is de iPhone 15 het volgende Apple-product die Thunderbolt-ondersteuning krijgt.

Dankzij de USB-C connector zal de iPhone 15 straks in staat zijn om gegevens met veel hogere snelheid te verzenden dan de huidige Lightning-connector. Bijvoorbeeld, de Lightning-connector is gebaseerd op USB 2.0, wat gegevens verzendt met maximaal 480 Mbps. USB-C connectoren verzenden tussen 5 Gbps en 10 Gbps aan gegevens. Als het op Thunderbolt aankomt, springen de gegevensoverdrachtsnelheden naar 40 Gbps.

Dit brengt veel voordelen voor gebruikers, vooral voor professionals die snel ProRes-video’s naar een computer moeten overzetten (wat momenteel veel tijd kost vanwege Lightning). De technologie kan ook meer stroom leveren, zodat gebruikers hun telefoon in minder tijd kunnen opladen.

Het is op dit moment onduidelijk of elk iPhone 15 model Thunderbolt zal krijgen of alleen de Pro-modellen. In de iPad-lijn beperkt Apple Thunderbolt tot de iPad Pro, terwijl de iPad Air een USB-C 3.1 connector heeft en de iPad 10 een zeer trage USB-C 2.0 connector.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments