zaterdag, mei 25, 2024
HomeGadgetsKies voor duurzaam, ook in de verlichting thuis

Kies voor duurzaam, ook in de verlichting thuis

Er is steeds meer aandacht voor duurzaam leven. Beter voor het  milieu. We willen zorgen voor een aarde waar de generaties na ons ook nog van kunnen genieten. Eén van de manieren hoe je dit kunt doen, is keuzes te maken in je verlichting. Zo ben je met een gloeilamp minder duurzaam bezig als met een LED lampje. En ook een halogeenlamp is weer beter als een gloeilamp. Wat zijn de voordelen van LED in je huis?

LED verlichting gaat het meeste branduren mee en is gebruiksvriendelijk

Er zijn veel LED lampjes die je kunt dimmen. Je kunt het licht dan feller of juist zachter zetten. Ideaal als je een boek wilt lezen of juist groot licht als je een puzzel maakt van veel stukjes. LED verbruikt een stuk minder energie als andere verlichting. Daarbij gaat een LED lamp heel wat meer branduren mee als een gloeilamp.

Bij Lampdirect kom je erachter wat voor ruime keuze er is in LED verlichting. Van LED lampen die aan een railspot bevestigd zijn, tot  LED lampen die je in kunt bouwen in het plafond. Met een simpele draai aan de knop bedien je de verlichting zelf.

LED verlichting geeft veel licht

Niets zo vervelend als dat je stukken op je zolder of schuur hebt, waar onvoldoende licht is. Het maakt het zoeken er niet makkelijker op. Een LED montagebalk kom je vaak in deze ruimtes tegen. Ze zijn eenvoudig te monteren. Ook geven ze een bundel licht waar je zelfs het meest precieze werk mee kunt doen. De ideale lichtbron dus voor een hobby – of klusruimte.

Als deze lampen ook nog eens lang meegaan, ben je helemaal duurzaam bezig. Je hoeft ze een stuk minder snel te vervangen als andere lampen. Zo gaat een LED lamp die 10 uur per dag brandt en 250 dagen per jaar, gemiddeld 14 jaar mee.

Denk ook eens aan LED lampjes buiten

Ook buiten in de tuin kun je deze duurzame soort van verlichting installeren. Zeker als je hier een tijdsklok tussen zet. Het zorgt ervoor dat je verlichting op de automatische tijden zelf aan – en uitgaat. Ook kan het inbrekers afschrikken, omdat het lijkt of er altijd iemand thuis is. 

Verder is het fijn dat je er zelf niet aan hoeft te denken. Je kunt de timer naar de zomer – en wintertijd altijd aanpassen. Koop daarom zeker een tijdsklok voor je verlichting. Ook voor binnen is deze geschikt!

Heb jij al duurzame LED verlichting in je huis?

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments