zaterdag, juni 22, 2024
HomeComputerWaarom een refurbished laptop zeker een overweging waard is als je gaat...

Waarom een refurbished laptop zeker een overweging waard is als je gaat starten als zzp’er

Als je gaat starten als zzp’er heb je in veel gevallen maar een beperkt budget. Tijd en geld investeren in je (startende) bedrijf blijft dan ook vaak bij tijd. Het geld blijft óf op je rekening voor het geval dat je een keer een slechte maand hebt of heb je nodig voor investeringen om überhaupt te kunnen starten. Besparen wordt zo ineens erg belangrijk. Dat maakt een refurbished laptop dan ook zeker een overweging waard als je gaat starten als zzp’er. In dit artikel vertellen we er meer over. 

Refurbished kan voor een flinke kostenbesparing zorgen

Als je als zzp’er gaat starten met je bedrijf zul je al gauw merken dat je een aantal flinke investeringen zult moeten doen. Een knappe mobiele telefoon zodat je altijd goed bereikbaar bent en een laptop behoren in veel gevallen tot de apparatuur waar je echt niet zonder kunt. Helaas kosten dit soort apparaten flink wat geld en als je niet oppast ben je sneller door je budget heen dan dat je met je ogen kunt knipperen. In zulke gevallen zijn refurbished varianten een uitkomst. Deze apparaten zijn in nieuwstaat maar voor een fractie van de prijs verkrijgbaar. Zo kun je al gauw honderden euro’s besparen. 

Niet starten met tweedehands spullen

Een veelgehoord misverstand is dat refurbished hetzelfde is als tweedehands. Niets is echter minder waar. Natuurlijk wil jij als startende zzp’er geen bedrijf opzetten met tweedehands spullen, zeker niet als het om je hardware gaat. Refurbished is ook heel iets anders dan tweedehands. Refurbished betekent niets meer en niets minder dan dat je hardware koopt bij een bedrijf dat deze items volledig heeft nagekeken, opgeknapt, schoongemaakt, oude software en data heeft verwijderd, onderdelen heeft vervangen door hoogwaardige nieuwe onderdelen en dat het apparaat daarna uitvoerig is getest. Zie dat maar eens met een tweedehands apparaat voor elkaar te krijgen. Dit betekent dus dat een refurbished laptop de technische kwaliteit van een nieuw exemplaar heeft en daarmee een tweede leven krijgt. 

Refurbished laptop kopen als startende zzp’er zeker een overweging waard

Een refurbished laptop kopen als startende zzp’er is dus zeker een overweging waard zoals je hebt kunnen lezen. Daarnaast is het niet alleen goed voor je portemonnee maar hiermee lever je ook meteen een bijdrage aan het milieu. Zoals gezegd geef je een refurbished laptop een tweede leven wat natuurlijk uitermate duurzaam is. Hierdoor hoeven fabrieken minder nieuwe laptops te maken en worden er minder vervuilende stoffen uitgestoten. Met een refurbished laptop lever je als startende zzp’er meteen een bijdrage aan een duurzamere wereld. Als dat geen goede start is…….

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments