vrijdag 19 april 2024
HomeComputerApple kondigt oktober 2021-event aan

Apple kondigt oktober 2021-event aan

Apple heeft de datum van het tweede Apple-event van dit najaar bekendgemaakt. Zet de volgende datum maar vast in je agenda: maandag 18 oktober om 19.00 uur Nederlandse tijd. Tijdens Unleashed-event gaat het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino weer nieuwe producten aankondigen.

Apple-event oktober 2021

Het Unleashed-event zal waarschijnlijk grotendeels in het teken staan van nieuwe Macs. Als we de laatste geruchten mogen geloven komt Apple met een compleet nieuwe MacBook Pro.

MacBook Pro 2021

De verwachting is dat de MacBook Pro 2021 in twee smaken verschijnt; een 14-inch en een 16-inch model met een compleet andere uiterlijk en comeback van allerlei poorten die eerder waren verdwenen. Denk hierbij aan MagSafe, HDMI en een SD-kaartlezer.

Het Amerikaanse bedrijf gaf vorig jaar het goedkoopste model van de MacBook Pro al de eigen M1-chip in plaats van een Intel-chip.

De nieuwe MacBook Pro krijgt volgens de goed ingevoerde Bloomberg-journalist Mark Gurman een Apple M1X-chip. Het zou voor het eerst zijn dat de grootste MacBook Pro een chip krijgt die Apple zelf heeft gemaakt.

Mac mini 2021

De MacBook Pro is volgens Mark Gurman niet de enige nieuwe Mac die we kunnen verwachten. De kans is groot dat Apple ook een nieuwe Mac mini met een nieuwe ontwerp en M1X-chip gaat aankondigen.

Apple kondigde tijdens WWDC 2021 in juni macOS Monterey aan. De releasedatum is tot heden vooralsnog niet bekendgemaakt, maar wellicht brengt het Apple-event hierin verandering.

Dit vind je misschien ook leuk

Het laatste technieuws