zaterdag, mei 25, 2024
HomeSmartphone'Apple verlaagt iPhone 13 productie'

‘Apple verlaagt iPhone 13 productie’

Volgens het doorgaans betrouwbare Bloomberg zou Apple vanwege de wereldwijde chiptekorten de productie van de iPhone 13 met tien miljoen exemplaren willen verlagen. Daarmee zou het productieaantal voor het laatste kwartaal van dit jaar op 80 miljoen stuks kunnen uitkomen.

iPhone 13

Het was de bedoeling dat het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino in het laatste kwartaal van dit jaar 90 miljoen nieuwe iPhones zou produceren, maar heeft nu toeleveranciers laten weten dat dit cijfer lager gaat uitvallen.

Chipbedrijven Broadcom en Texas Instruments zouden volgens Bloomberg moeite hebben om voldoende componenten aan Apple te leveren, waardoor Apple nu genoodzaakt is om de productie van de iPhone 13 te verminderen.

Veel fabrikanten hebben sinds vorig jaar last van de wereldwijde chiptekorten. De tekorten hadden tot nu toe weinig gevolgen voor Apple, dat vaak topprioriteit krijgt van leveranciers gezien zijn schaalgrootte.

Apple presenteerde halverwege september weer vier nieuwe iPhones. De prijzen van de iPhone 13, de iPhone 13 mini, de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max zijn hetzelfde als hun voorgangers, te weten respectievelijk 809, 909, 1159 en 1259 euro.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments