HomeComputer5 zaken om te overwegen bij het aanschaffen van een printer

5 zaken om te overwegen bij het aanschaffen van een printer

Sta jij op het punt om een nieuwe printer te gaan uitzoeken? Het aanbod is ruim en het kan moeilijk zijn om daar als leek een goede keuze in te maken. We bespreken vijf zaken die je kunt overwegen bij het aanschaffen van een printer.

Prijs van de inktcartridges

Printer zijn anno 2021 niet zo vreselijk duur meer. Daar is een goede reden voor: fabrikanten geven de voorkeur aan doorlopende inkomsten. Daarom zijn de inktcartridges wél duur. Het loont om voor je tot de aanschaf van een printer overgaat eens te vergelijken hoeveel de inkt je gaat kosten. Kijk daarbij ook of er huismerkcartridges zijn voor de printer die goed aangeschreven staan, daar kun je namelijk flink wat geld mee besparen.

Wi-fi

Het ouderwetse beeld van een printer is dat je hem met een kabel aansluit op één computer en dus ook alleen vanaf die ene computer kunt printen. Tegenwoordig zijn er echter printers met wi-fi. Deze hebben geen bedrade verbinding nodig én bieden de mogelijkheid om met meer apparaten van de printer gebruik te maken, zolang deze op hetzelfde draadloze internetnetwerk aangesloten zijn. Zo kun je dus zelfs printen vanaf je tablet of smartphone.

Formaat

Ga je online een printer aanschaffen? Vergeet dan niet ook bij de specificaties te kijken naar de afmetingen van het apparaat. Sommige printers zijn namelijk echte bakbeesten, en als je daar niet de ruimte voor hebt creëer je wel een probleem door een te grote printer te kopen. 

Afdruksnelheid

Als je toch de specificaties van de printers in je voorselectie doorloopt, kijk dan ook eens naar de afdruksnelheid. De ene printer is sneller dan de andere, en die verschillen kunnen vrij groot zijn. Niets is irritanter dan wanneer je een meerdere pagina’s moet afdrukken en het schiet maar niet op. Laat de afdruksnelheid dus zeker meewegen in je keuze.

Dubbelzijdig printen

Om papier te sparen is dubbelzijdig printen een goede oplossing, en soms is dubbelzijdig printen ook simpelweg gewenst. Niet elke printer kan die automatisch doen. Het is wel handmatig mogelijk, als je eerst de oneven pagina’s afdrukt en de afdrukjes dan omgekeerd opnieuw invoert om op de andere zijde de even pagina’s te printen. Maar daar kan een hoop bij fout gaan. Zoek dus liever een printer uit die zelf dubbelzijdig kan printen.

Als je op de bovenstaande zaken let, moet je tot de juiste keuze kunnen komen voor een printer die snel én praktisch is. Dan heb je er immers ook het meest plezier van.

Mobiele versie afsluiten