maandag, mei 20, 2024
HomeGadgetsTedee smart locks komen naar Nederland

Tedee smart locks komen naar Nederland

Tedee, het slimme slot waarvoor geen sleutels nodig zijn, is vanaf nu beschikbaar in Nederland. Met een tedee-slot dat gekoppeld is aan een app op je smartphone of Apple Watch, kun je je deur ontgrendelen. Een tedee pakket bestaat uit het slimme sluitmechanisme, een gecertificeerd Gerda-cilinderslot, een wifi-bridge en verschillende accessoires. Het slot is bovendien te bedienen via de Google Assistant.

Het slot wordt aangeboden op de webshop en zal worden verkocht via slotenmakers, kleinere resellers en smart home winkels. Tedee is kleiner dan andere oplossingen en onderscheidt zich door zijn design en intuïtief gebruik. Eerste tests tonen ook aan dat tedee opmerkelijk stiller is én dat het een sterkere ‘draaikracht’ heeft dan andere aanbieders, waardoor meer soorten sloten vlot geopend kunnen worden.

Hoe werkt het

Het slot biedt een verscheidenheid aan mogelijkheden om je deur automatisch te openen en te sluiten.

Openen

De automatische deuropeningsfunctie opent je deur zonder dat je je smartphone moet aanraken. De deur opent contactloos door middel van GPS localisatie en bluetooth van zodra je voor de deur staat. 

Daarnaast is de app je afstandsbediening waarmee je je slot vanop afstand opent of sluit. Zo geef je bijvoorbeeld permanent, cyclisch of tijdelijk toegang aan vrienden, familie of bijvoorbeeld de schoonmaker of reparateurs. 

Tedee kent verder drie toegangsniveaus: de eigenaar, de beheerder en de gast. De eigenaar en de beheerder hebben toegang tot de volledige set van functies en kunnen de rechten beheren van de gasten. Dit is handig voor bijvoorbeeld AirBnB uitbaters die zo tijdelijk en specifiek toegang tot een appartement kunnen verlenen aan toeristen.

Denk ook aan ondernemers en bedrijfsleiders die toegang geven aan hun (tijdelijke) werknemers. Om het voor de ondernemer of bedrijfsleider makkelijker te maken, ontwikkelde tedee ook een webportaal waarop veel gebruikers kunnen worden beheerd. Het is dus niet langer nodig om medewerkers sleutels te geven of terug te vragen bij vertrek. 

Sluiten

Sluiten kan met een druk op het slot aan de binnenkant van je deur. Als je langer dan 1 seconde op de knop drukt, sluit tedee automatisch na een geprogrammeerd tijd. De deur kan ook vanop afstand met de app gesloten worden. Je kan in de app zien of de deur gesloten is of niet. Tedee is ook uitgerust met de ‘lock after delay’-functie waarbij het slot automatisch sluit na een vooraf ingestelde tijd.

Met één app kunnen verschillende sloten beheerd worden. In het logboek worden bovendien alle details bewaard over alles wat er met het slot is gebeurd. Zo kan de beheerder zien wie het slot op welk moment heeft geopend en weer heeft gesloten. De app geeft desgewenst meldingen wanneer het slot sluit of opent.

Tedee werkt op een oplaadbare batterij die zes maanden werkt op één lading.

Sterk groeiende markt

Tedee speelt in op de stijgende trend van geconnecteerde smart home devices.

De wereldwijde markt voor slimme sloten werd in 2019 ingeschat op 1,2 miljard dollar en zal naar verwachting van 2020 tot 2027 jaarlijks met 18,5% groeien. 

In 2019 werden meer dan 7 miljoen slimme sloten verkocht. De steeds stijgende digitalisering en de bezorgdheid om veiligheid en privacy doet de vraag naar slimme huisbeveiliging wereldwijd toenemen.

Noord-Amerika was koploper op vlak van smart locks in 2019. Het belang van smart locks zal naar verwachting vooral toenemen in meer mature markten zoals de VS en Europa.

Tedee smart locks

Beveiliging

Tedee staat niet alleen voor gemak, maar ook voor veiligheid. Het slot voldoet aan de nieuwste TLS 1.3-coderingsprotocolstandaard, met een 256-bit versleuteling bij elke connectie. Bovendien is tedee AV-TEST gecertifieerd en kreeg het het ‘Approved Smart Home Product’ label.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments