zaterdag, mei 25, 2024
HomeGadgetsAmazon brengt slimme speakers Echo en Echo Dot uit in Nederland

Amazon brengt slimme speakers Echo en Echo Dot uit in Nederland

Amazon heeft internationale versies van de Amazon Echo en Amazon Echo Dot uitgebracht in Nederland. De slimme speakers zijn uitgerust met digitale assistent Alexa, maar helaas spreekt deze vooralsnog geen Nederlands.

Amazon Echo

Kopers moeten dus naast Nederlands nog een andere taal kunnen spreken om Alexa te kunnen bedienen. In Nederland zal dat waarschijnlijk weinig problemen opleveren, vele van ons spreken gelukkig Engels.

Amazon kondigde de nieuwe generatie Echo- en Echo Dot-speakers in september aan. Deze hebben een bolvorm. De nieuwe Echo heeft onder andere een accelerator voor machinelearningtoepassingen zoals spraakherkenning.

Echo combineert hoogwaardig geluid met een ingebouwde Zigbee Smart Home-hub en een temperatuursensor. Krachtige luidsprekers leveren heldere hoge tonen, dynamische middentonen en diepe bassen voor een rijk, gedetailleerd geluid dat zich aanpast aan elke ruimte.

Met de ingebouwde Smart Home-hub kun je eenvoudig apparaten instellen en beheren die Zigbee gebruiken. Zet compatibele verlichting, stekkers en sensoren aan en zeg: “Alexa, discover my devices”.

De Amazon Echo kost 99,99 euro en voor de Amazon Echo Dot betaal je 59,99 euro.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments