dinsdag, juni 18, 2024
HomeComputerApple kondigt One more thing-evenement aan voor 10 november

Apple kondigt One more thing-evenement aan voor 10 november

Apple heeft de datum van het One more thing-evenement bekendgemaakt. Volgende week dinsdag 10 november om 19:00 uur Nederlandse tijd gaat het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino hoogstwaarschijnlijk de eerste Macs met eigen Apple Silicon-chips aankondigen.

One more thing-evenement

Het Amerikaanse bedrijf maakte eerder dit jaar bekend eigen chips te ontwerpen voor de MacBooks en iMacs. Apple zei destijds dat we de eerste Mac met een eigen Apple Silicon-chip later dit jaar kunnen verwachten. Aangezien het One more thing-event het laatste evenement van Apple voor dit jaar is, ligt het voor de hand dat het wat inhoud betreft inderdaad over een Mac met eigen ARM-chip zal gaan. Volgens Bloomberg gaan we twee nieuwe MacBook Pro’s en één nieuwe MacBook Air zien.

De nieuwe Apple Silicon-chips moeten energiezuiniger worden, maar tegelijkertijd hogere prestaties leveren. Speciale hardware moet er voor zorgen dat de batterijduur wordt geoptimaliseerd en gevoelige gegevens veilig worden verwerkt en opgeslagen.

Naast Macs met eigen Apple-chips zou het Amerikaanse bedrijf tijdens het evenement ook AirTags willen laten zien. Dit zijn kleine gadgets die werken met de U1-ultrawidebandchip voor precieze lokalisatie van bijvoorbeeld sleutelbossen.

Verder gaan er al tijden geruchten over een compleet nieuwe versie van de AirPods, een Over-Ear-koptelefoon met de naam AirPods Studio.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments