donderdag, juli 18, 2024
HomeGamingPlayStation 5 aanbiedingen: Waar ga je ze vinden?

PlayStation 5 aanbiedingen: Waar ga je ze vinden?

Sony realiseerde zich al maanden geleden dat de PlayStation 5 deze winter enorm in trek zal zijn en heeft daardoor de productie verdubbeld. Toch zullen veel van die extra consoles waarschijnlijk niet op tijd landen voor de lancering van de console, of zelfs voor Kerst en Nieuwjaar. Het is daarom zeker mogelijk dat veel PS5-liefhebbers zullen moeten wachten tot januari of februari volgend jaar om een systeem te krijgen. En dat is nog een optimistisch scenario.

Een stapje terug: Wat we weten over de PlayStation 5

Met de PS5 lijkt het erop dat Sony vasthoudt aan de aanpak die de PlayStation 4 zo succesvol heeft gemaakt: consoles verkopen die first-party games van Sony’s legendarische franchises kunnen spelen, en die line-up ook aanvullen met geweldige third-party games. Gamers mogen rekenen op betere graphics, en de PS5 ondersteunt ook hoge verversingsfrequenties, waardoor games soepeler aanvoelen (als je een TV of display hebt die deze verversingsfrequenties ondersteunt). Bovendien belooft de aangepaste SSD van de PS5 zo’n grote sprong voorwaarts te maken in de laadsnelheden dat ontwikkelaars zich hierop in positieve zin op moeten aanpassen.

Let op: Twee versies van de PlayStation 5

Net als Microsoft, verkoopt Sony eigenlijk twee versies van de volgende generatie console. Maar in tegenstelling tot Microsoft, zijn de verschillende minimaal. De verschillen zitten hem in de disc drive en daarmee ook de prijs.

De console wordt aangedreven door een aangepaste AMD Zen 2 CPU en een aangepaste AMD Radeon RDNA 2-based GPU die 10,28 teraflops van ruwe grafische kracht zal leveren. De PS5 maakt ook gebruik van variabele frequenties op zowel de CPU als de GPU van de PS5, waardoor de graphics in theorie sneller op het scherm getoverd kunnen worden als de CPU niet op piekuren draait.

De PS5 pre-orderen en de zoektocht naar de beste deal

Momenteel is het dus nog niet makkelijk om een PlayStation 5 te pre-orderen. We hebben echter goed nieuws, want het is bevestigd dat er op 19 november een nieuwe voorraad komt. Hoewel dit vanwege de explosieve vraag zeker niet garandeert dat je er eentje kunt scoren, is er een goede kans.

Pre-orders gingen live in een eerste golf (17 september), maar veel websites die de PlayStation 5 verkochten toonden al snel geen voorraad meer. Een andere ronde van pre-orders ging live op 25 september. Grotendeels zijn pre-orders alleen beschikbaar voor de standaard PS5 en niet voor de goedkopere digitale editie.

PlayStation 5 aanbiedingen

Het duurt altijd even voordat gameconsoles in de aanbieding komen. We zitten nu nog in een fase waar er een tekort is aan PS5, dus er zal voorlopig weinig van de prijs afgaan. De PS5 kost bij de release 499,99 euro en de PS5 Digital Edition 399,99 euro. Dat zullen de prijzen zijn waar we het voorlopig even moeten doen. Toch kan het ook zijn dat retailers volgend jaar al hun prijzen verlagen in de vorm van aanbiedingen. Wie daarom achter het nest vist wat betreft een PlayStation 5 pre-orderen op 19 november, kan daarom beter even wachten tot begin volgend jaar. Wil je zeker weten dat je geen goede deal mis loopt? Houd dan de PlayStation 5 aanbiedingen van Actuele-Aanbiedingen.nl in de gaten.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments