zondag, juni 23, 2024
HomeGamingPlayStation 5 koeling wordt niet beïnvloed door positionering van de console

PlayStation 5 koeling wordt niet beïnvloed door positionering van de console

Sony haalde enige tijd geleden de PlayStation 5 uit elkaar om te laten zien uit welke onderdelen de next-gen console bestaat. Wat direct opviel is dat de PS5 een enorme koeling heeft.

PlayStation 5

De PS5 beschikt over een 120mm ventilator die 45mm dik is en van twee kanten lucht aanzuigt. De soc is voorzien van liquid metal-koelpasta. Nieuw zijn de speciale inkepingen waarin onvermijdbaar stof zich ophoopt. Volgens het Japanse bedrijf kan men het stof verwijderen door die gaten te stofzuigen.

De PlayStation 5 kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Sony gaf echter de indruk dat de spelcomputer verticaal beter koelt omdat er dan sprake zou zijn van een zogenaamd schoorsteen effect.

Yasuhiro Ootori, de engineering department director bij Sony Computer Entertainment, heeft tijdens een interview met 4Gamer laten weten dat de koeling niet wordt beïnvloed door de positionering van de console. Of het nou horizontaal of verticaal staat zou niets uit moeten maken. De ventilator kan van twee kanten lucht aanzuigen: van de zijkanten of boven- en onderkant van de PlayStation 5, afhankelijk van hoe de console wordt neergezet.

De video is helaas in het Japans, maar je kan YouTube ondertiteling aanzetten om alles te volgen. Let wel op dat je dit straks niet doet bij je eigen console, je verliest namelijk je garantie.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments