maandag 15 april 2024
HomeAppsRechter zet streep door downloadverbod TikTok

Rechter zet streep door downloadverbod TikTok

President Trump wilde vanaf vandaag de enorm populaire app TikTok verbannen uit de Amerikaanse App Store van Apple en de Play Store van Google. Een federale rechter heeft echter een stokje voor gestoken en de applicatie mag voorlopig gewoon blijven in de digitale stores.

TikTok

TikTok betoogde bij de rechter dat een downloadverbod onwettig is en dat zo’n verbod enorme en onnodige schade zou toebrengen aan het bedrijf. De rechter ging daar in mee.

In de Verenigde Staten woedt al maanden een felle strijd over de toekomst van TikTok. De applicatie is van Chinese ontwikkelaars en wordt door president Trump gezien als een veiligheidsrisico. De president vreest dat gegevens van Amerikaanse gebruikers worden gedeeld met de Chinese overheid. Volgens TikTok is daar geen sprake van.

De Amerikaanse president wilt dat Amerikaanse activiteiten van TikTok worden ondergebracht bij een Amerikaanse bedrijf. ByteDance, moederbedrijf van TikTok, heeft inmiddels al een deal gesloten met Oracle en Walmart. Die moet nog worden goedgekeurd door de autoriteiten.

Dit vind je misschien ook leuk

Het laatste technieuws