dinsdag, mei 28, 2024
HomeGadgetsApple kondigt betaalbare Apple Watch SE aan

Apple kondigt betaalbare Apple Watch SE aan

Naast het nieuwe topmodel Apple Watch Series 6 heeft het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino ook een goedkope Apple Watch aangekondigd. De nieuwe Apple Watch SE dient als een betaalbaar alternatief voor andere smartwatches.

Apple Watch SE

De Apple Watch SE is de opvolger van de Apple Watch Series 3 en is gericht op mensen die het topmodel te duur vinden. Ook kan Apple met Apple Watch SE de concurrentie aangaan met goedkopere smartwatches.

Voor deze budgetuitvoering heeft Apple bestaande componenten van de Apple Watch Series 5 gebruikt en zijn sommige functies achterwege gelaten, zoals de ECG-functie en het Always-on-display.

Prijs en release

De nieuwe smartwatch is verkrijgbaar in twee formaten. De 40mm-versie is verkrijgbaar vanaf 299 euro en voor de 44mm-versie dient men minimaal 329 euro af te tikken. De Apple Watch SE is vanaf nu te pre-orderen en zal vanaf vrijdag 18 september uitgeleverd worden.

Apple S5-processor

Onder de motorkap beschikt de Apple Watch SE over een Apple S5-processor. Dat is dezelfde chip als in de Apple Watch Series 5.

De belangrijkste functies zijn de hartsensor, ontvangen van berichten, installeren van apps, valdetectie, kompas en nog veel meer.

Verder heeft het Amerikaanse bedrijf ook de iPad 2020 en de iPad Air 2020 aangekondigd.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments