9.2 C
Amsterdam
woensdag 22 maart 2023
HomeGamingSony produceert kwart minder PS5 consoles dan gepland

Sony produceert kwart minder PS5 consoles dan gepland

Datum:

Lees meer over:

Airsoft – virtuele shooters proberen… IRL!

Elke fan van virtuele shooters die urenlang Call of...

Wat zijn de regels bij PowerPoint presentaties maken?

Wist je dat er regels zijn bij een PowerPoint...

Ergonode als PIM systeem voor jouw organisatie

Product Information Management (PIM) systemen zijn softwareoplossingen die bedrijven...

Sony hoopte dit jaar en begin volgend jaar zo’n 15 miljoen PlayStation 5 te produceren. Deze verwachting zou volgens Bloomberg bijgeschaafd zijn naar 11 miljoen exemplaren. Dit komt vanwege productie problemen met de custom-ontworpen chip voor de next-gen console.

PS5

Sony verwacht een enorme vraag naar de PS5 tijdens de feestdagen en daarna. Om die reden zou het Japanse bedrijf volgens Bloomberg in eerste instantie de bestellingen bij leveranciers hebben opgevoerd.

De fabrikant zou moeite hebben met het produceren van de custom-ontworpen chip voor de PlayStation 5. Sony verwacht of beter gezegd hoopt zo’n 11 miljoen PS5 exemplaren dit fiscale jaar te produceren.

De bronnen van Bloomberg melden wel dat de productie flink is verbeterd, maar dat ze nog niet op de hoeveelheid zijn van waar het moet zitten. Het aandeel van Sony zakte direct met 3,5 procent na dit nieuws.

Woensdag 16 september om 22:00 uur Nederlandse tijd organiseert Sony een PS5 showcase. Vermoedelijk gaat Sony de prijzen en de releasedatum van de PS5 en de PlayStation 5 Digital Edition bekendmaken.

Net binnen